AKŞENER'İN TOPLANTISINDA İKTİDARA İSYAN...

AKŞENER

İYİ Parti'nin dün yapılan grup toplantısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kürsüyü konuşmasının ortalarında Deniz Barış Çatal’a bıraktı. Çatal, AKP iktidarına isyan etti, Meral Akşener&r


Deniz Barış Çatal, kürsüye çıkmasıyla birlikte herkes ekrana kilitlendi, sosyal medya paylaşım rekoru kırdı. İzleyenler önce heyecanlandılar, sonra ise derin bir hüzne daldılar, bazılarının ise gözleri buğulandı, yürekleri çarptı.

Deniz Barış Çatal,  "KYK yurtlarında yaşadığım sorunları anlatmak istiyorum" diye konuşmasına başladıktan sonra "Barınamıyoruz, beslenemiyoruz. Bizler her yeni güne bir kadın cinayeti ile, şehit haberleri ile, intihar eden bir genç haberiyle, doğanın tahribatıyla uyandık. 13-14 yaşlarında ne yazık ki güzel hayaller kurmak istedik ve işsiz babamızın nasıl iş bulacağını düşündük. Sosyal adaleti sağlamak için neler yapabiliriz diye çalışmalar başlattık.
Gezi parkı olaylarında katledilen Ali İsmail Korkmazı, Soma’da tekmelen işçide bizim halkımızdı. Her seferinde sorunlarımızı dile getirdiğimizde, iktidarın siyasetçileri ve yandaşlarınca nankörlükle, hainlikle, teröristlikle suçlandık. Biz açız dedik, “aç değilsiniz cebinizdeki telefona bakalım” dediler.


“BİZLER TABELA ÜNİVERSİTELERİNE MAHKÛM EDİLDİK”
Deniz Barış Çatal,  “Ortaokuldan sonra 4 yıllık bir hazırlık kursuna gidiyoruz. Lise hayatımızda genel kültür anlamında kendimize herhangi bir katkı sağlayamıyoruz. Üniversiteyi kazandığımız zaman ise problemler daha da artıyor. Eğitimi siyası rant kapısı görenler apartmandan bozma binalarda kurulan üniversitelerde ne sıra, ne hoca nede meraklı öğrenci var. Bizler tabela üniversitelerine mahkûm edildik.

20 YAŞINDAKİ ARKADAŞIMI ÖKSÜZ BIRAKAN KİM?”
Deniz Barış Çatal,  “Ailelerimiz, dişinden tırnağından kazıyarak eğitimimize binlerce lira harcayarak üniversiteye göndermek için uğraştı. Şimdi ise bambaşka bir insan hakları ihlali ile daha genç yaşlarda karşılaştık. Barınamıyoruz, beslenemiyoruz, çok azımız devlet yurtlarında kalan şanslılardırlar.
Bizler gibi şanssızlar ise bugün 18 metre karelik bir oda da ve her şeyin güllük gülistanlık olmadığı KHK yurdunda 6 kişi kalıyoruz. hijyen bir başka sorun. 120 kişi  aynı katta 4 ortak tuvalet ve 4 duşakapın. Ekim ayında bir arkadaşım kovit’e yakalanıyor ve ailesine bulaştırıyor. Bir süre sonra annesini kaybediyor, 20 yaşında öksüz kaldı. Soruyorum… Benim 20 yaşındaki arkadaşımı öksüz bırakan kim?” diyerek AKP iktidarına ve yaşadığı olumsuzluklara isyan etti.


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli