AKP'ye bir daha oy vermeyin'

AKP

AKP’li seçmenlere bir çağrıda bulunan SP İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Tuğrul Yalçınkaya, “Sizi değil, sizin evlatlarınızı değil, sizin vatanınızı değil, sizin inancınızı değil, sadece parti


Saadet Partisi Esenler İlçe Teşkilatının düzenlediği milletvekili aday tanıtım programında bir konuşma yapan İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Tuğrul Yalçınkaya, AKP seçmenine seslenerek, “Kümelenmiş çıkar çevrelerinin menfaatlerini ve bir kişinin menfaatlerini gözeten AKP’ye bir daha oy vermeyin” dedi.
 
İç politika, dış politika, ekonomi, çözüm süreci, Suriye sorunu dahil birçok konuda açıklamalarda bulunan SP İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Tuğrul Yalçınkaya özetle şöyle konuştu;
   
Ergenekon ve balyoz davları
 
“Ergenekon, Balyoz operasyonlarının biz hep Amerika’nın bir oyunu olarak söyledik. O zaman dediler ki bize “Siz Ergenekoncusunuz, siz darbecilerden yanasınız” Bizde dedik ki; vatansever subaylar ordudan tavsiye ediliyor. Daha sonra çıkıp dediler ki, “Biz yanılmışız milli ordumuza operasyon yapılıyormuş.” Yine biz haklı çıktık.
 
Suriye sorunu
 
Yine dedik ki, Suriye konusunda Amerika’yı kendinize kılavuz edinmeyin.  Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında size verilen talimatların üzerinde yürümeyin, biz komşu ülkelerle birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız dedik. Suriye’ye Genel Başkanımız düzeyinde ziyarette bulunduk. Esad’a da yanlış olduğu konularda da öğütlerde bulunduk. O kadar nefret ve hakaret söylemleri sonucunda Suriye ile ilgili Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde “Esad ile bir geçiş süreci olabilir” dedi.
 
Çözüm süreci
 
Çözüm süreci konusunda yanlış yapıyorsunuz. Bu süreç sonucunda ya bu ülke bölünecek yada bu ülkede çok büyük olaylar çıkacak dedik. Ama bizi dinlemediler ve çözüm süreci kapsamında Amerika ve batının telkinlerini uyguladılar, güvenlik güçlerinin elini kolunu bağladılar, devletin oradaki etkinliğini azalttılar. Dış güçlerinde desteğiyle bölgede terör örgütünün güçlenmesine göz yumdular. Sonra çıkıp yine dediler ki, “Yanılmışız.” Bizim gözümüzün önünde bu olayları cereyan ettirdiler. Terör örgütü mensupları askerlerimizin önünden ellerinde silahlarla geçiyorlar ama biz bir şey yapmıyoruz dediler. Ve şuan gelinen noktada SP ve Milli Görüş yine haklı çıktı.
 
Kutuplaştırma siyaseti
 
Biz hep dedik ki, gerginlik ve kutuplaştırma siyasetini yapmayın toplumu gerersiniz. Bu ülkede değişik etnik kökenlere sahip insanlar, değişik mezheplere sahip insanlar, değişik inanca sahip insanlar birlik ve kardeşlik içerisinde yaşamak zorundadır. Kendi siyasi geleceklerini koruma pahsına bu ülkeyi kutuplaştırdılar bu milleti kutuplaştırdılar. CHP’de bu devlette hak sahibidir, MHP, SP ve AKP’de bu devlette hak sahibidir.  Ama bu kutuplaşmanın sonucunda da 7 Haziran’dan sonra Meclise 4 tane parti gitti. Ülkemizin ve bölgemizin cayır cayır yanıyor olmasına rağmen, bir bölgede insanların sokağa çıkamaz duruma gelmesine rağmen, bu ülkede % 70 insanın yoksuzluk sınırı altında yaşıyor olmasına rağmen, bu ülkede 25 milyon insan açlık sınırı altında yaşıyor olmasına rağmen bu ülkenin evlatlarının seçmiş olduğu 4 tane parti kendi parti çıkarlarını gözettikleri için oturup bu ülkeyi normalleştirecek bir hükümeti dahi kuramadılar.
 
Hangi yüzle oy isteyecekler
 
Bu yüzden bu 4 partinin 1 Kasım seçimlerinde meydanlara çıkıp bu milletten bir daha yetki istemeye hakkı yoktur. Siz ne yüzle çıkıp bu milletten oy isteyeceksiniz? Bu millet sizi destekleri ve meclise gönderdi. Orada kavga edin diye değil, orada kendi şahsi çıkarlarınızı değil, parti Genel Başkanlarınızın ve liderlerinizin menfaatlerini gözetin de biz açlıktan ölelim diye göndermedi. Bizim evlatlarımız ölsün, yeter ki sizin liderleriniz sağ olsun diye göndermedi. Bizim vatanımız bölüsün de, sizin partiniz selamette olsun diye göndermedi. Oturun koalisyon kurun, kavgayı bırakın ve ülkemizi refaha kavuşturun diye gönderdi. İşte o bu yüzden 4 partinin meydana çıkıp vatandaşlardan oy istemeye yüzlerinin olmaması lazım. Bir insandan bile oy istemeye haklarının olmaması lazım ve hakları da yoktur.
 
AKP’ye bir daha oy vermeyin
 
Özellikle AKP tabanındaki kardeşlerimize sesleniyoruz; Ey mütedeyyin kardeşlerimiz, ey alnını secdeden kaldırmayan kardeşlerimiz, ey vatanını seven güzel kardeşlerimiz, ey milletini seven güzel kardeşlerimiz Allah rızası için son 3 aylık süreci biz çok iyi gözlemledik, sizde çok iyi gözlemleyin. AKP’nin kurucuları bile, yıllarca bu partinin görüşlerine sözcülük yapanlar bile itiraf etti ki, “Millet bizden koalisyon istemesine rağmen, biz AKP olarak koalisyona yanaşmadık.” dedi.
 
Onun için özellikle AKP’li seçmenlerimize sesleniyorum; sizi değil, sizin evlatlarınızı değil, sizin vatanınızı değil, sizin inancınızı değil, sadece parti içerisinde gruplaşmış, kümelenmiş çıkar çevrelerinin menfaatlerini ve bir kişinin menfaatlerini gözeten AKP’ye bir daha oy vermeyin.”
  
 

 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı