AKP'nin zenginleri vergi listesinde yok!

AKP

Başbakan’ın koruyup kolladığı işadamları, vergiye gelince ortada yoklar. Gezi direnişine destek verdikleri için kızdığı işadamları ise vergi listesinin zirvesinde...



AKP'nin zenginleri vergi listesinde yok!

 
Başbakan’ın koruyup kolladığı işadamları, vergiye gelince ortada yoklar. Gezi direnişine destek verdikleri için kızdığı işadamları ise vergi listesinin zirvesinde...

2013’ün vergi rekortmenleri açıklandı… Gözler, başta 3. köprü ve 3. havalimanı olmak üzere, devletten 100 milyar dolarlık ihale alan yandaş müteahhitleri aradı. Listede hiçbirinin adı yoktu.

 “CARİ açığın % 15’ini tek başıma kapattım” diyen ve rüşvetle suçlanan Zarrab’ın esamesi bile okunmadı. Listenin zirvesinde ise Gezi’ye destek verdikleri için ceza yağdırılan Koç Ailesi yer aldı.

HAVUZCU VE ZARRAB YOK
Listenin en ilginç tarafı ise 100 milyar lira tutarındaki üçüncü havalimanını yapan ve Sabah-atv havuzuna 630 milyon dolar verdikleri için kamuoyunda Havuzcu işadamları olarak bilinen Mehmet Cengiz, Nihat Özdemir, Celal Koloğlu, Cemal Kalyoncu ve Mehmet Nazif Günal’dan hiçbirinin listede yer almaması oldu. Ayrıca TMSF’nin 985 milyon liraya satışa çıkardığı BMC’ yi 751 milyon liraya satın alan Star ve Akşam gruplarının sahibi Ethem Sancak, 25 milyar liralık altın ticaretiyle cari açığı kapattığını söyleyen 17 Aralık soruşturması zanlısı Reza Zarrab da yer almadı. Bunun dışında başta TOKİ olmak üzere, kamu ihalelerinin ve özelleştirmelerin AKP’ye ve Cemaat’e yakın birçok yıldız isminin de en çok vergi ödeyenler listesinde yer almaması dikkat çekti.

ÜLKER 16., ZORLU GİREMEDİ
2.4 milyon lira vergi ödeyenlerin bile sıralamada yer bulduğu vergi rekortmenleri listesinde dikkat çeken bir başka gelişme de 3.4 milyar dolarlık servetiyle Türkiye’nin en zengini seçilen Murat Ülker’in 6.1 milyon lira vergiyle, 16’ıncı sırada yer alması oldu. Ülker, 6.2 milyon lira vergi ödeyen şovmen Acun Ilıcalı’nın bir basamak gerisinde kaldı. Listenin bir başka sürprizi de Vestel’in de sahibi olan ve son olarak İstanbul Zincirlikuyu’da inşaat izninin üç katı büyüklüğünde Boğaz’a nazır AVM yapan işadamı Ahmet Nazif Zorlu ve ailesinden kimsenin listede yer almaması oldu.

KOÇ’TAN 37,5 MİLYON
Vergi rekortmenleri listesinde; Şarık Tara, Aydın Doğan ve adının açıklanmasını istemeyen iki kişi ilk 10’da yer aldı. 2012’de 26.1 milyon TL vergi ödeyen Mustafa Koç, geçen yıl 37.5 milyon TL’yle birinci olurken, listenin ikinci sırasında yer alan Semahat Sevim Arsel, geçen yıl 31.7 milyon TL’nin üzerinde vergi ödedi. İlk 100’ün üçüncü sırasında yer alan Suna Kıraç da 26.9 milyon TL vergi ödedi. Listede dördüncü sırada yer alan Mustafa Koç, 22.6 milyon liranın üzerinde, beşinci sırada yer alan Ali Koç ise 19.3 milyon liranın üzerinde vergi ödedi. Ömer Koç ise 19 milyon TL vergiyle altıncı sırada yer aldı.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı