AKP'nin oyları HDP'ye ve MHP'ye gitti

AKP

Genel seçim sonuçlarını gazetemize değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Esenler Belediye Meclis Üyesi Mustafa Usta, Türkiye genelinde olduğu gibi Esenler'de de AKP’nin oylarının HDP’ye ve MHP’ye kaydığın

AKP’nin oyları HDP’ye ve MHP’ye gitti

Genel seçim sonuçlarını gazetemize değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Esenler Belediye Meclis Üyesi Mustafa Usta, Türkiye genelinde olduğu gibi Esenler'de de AKP’nin oylarının HDP’ye ve MHP’ye kaydığını söyledi.

AKP’nin yanlış politikaları sonucu bu seçimde halkın tüm siyasilere bir mesaj verdiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Esenler Belediye Meclis Üyesi Mustafa Usta açıklamalarına şu şekilde devam etti;

“Bence bu seçim sonuçlarına göre; halkımız tüm siyasi partilere ayağını denk alması konusunda bir uyarı yaparak, demokrasilerde muhalefetinde görüşlerinin alınması gerektiğini açıkça beyan etmiştir. Bundan sonra halkın verdiği mesajı hangi siyasi parti doğru bir şekilde algılarsa o parti kazanır. Çünkü AKP’de düşüş başladı ve freni patlamış kamyon gibi nereye gideceği belli olmayan bir yokuştan aşağı doğru gidiyor.

HDP’nin oyları emanet oylar

HDP’nin % 10 barajını aşmasına gelince; HDP Genel Başkanı’nın da söylediği gibi bu oylar HDP’nin oyları değil, kendi oyları kadar emanet oy aldılar. 2011 ve 2015 yılında yapılan genel seçimleri Esenler bazında değerlendirirseniz 2011 genel seçimlerine göre CHP Esenler’de 5 bin oy kaybına uğradı. Ama AKP 2011 sonuçlarına göre bu seçimlerde yaklaşık 30 bin oy kaybına uğradı. Bu oylar nereye gitti? AKP hükümetinin yanlış politikaları yüzünden HDP ve MHP’ye gitti. Dediğim gibi AKP’de düşüş başladı ve freni patlamış kamyon gibi nereye gideceği belli olmayan bir yokuştan aşağı doğru ilerliyor. İnşallah bundan sonra herkes halkımızın verdiği mesajları en iyi şekilde okur,  ülkemiz ve geleceğimiz için atılması gereken adımlar en doğru şekilde atılır.”
 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı