AKP'nin kıyafet serbestisinin türban için olduğu ortaya çıktı!

AKP

AKP'nin “kıyafet özgürlüğü” adı altında türban serbestîsinden ibaret olduğunu belirterek sivil kıyafetlerle okullara gitme kararı alan Eğitim Sen’in çağrısına uyan öğretmen hakkında



       AKP'nin kıyafet serbestîsinin' türban için olduğu ortaya çıktı!
 
AKP’nin “kıyafet özgürlüğü” adı altında türban serbestîsinden ibaret olduğunu belirterek sivil kıyafetlerle okullara gitme kararı alan Eğitim Sen’in çağrısına uyan öğretmen hakkında tutanak tutuldu.

Okul müdürü öğretmene benzer bir davranışta bulunması halinde disiplin cezasıyla cezalandırılacağı tehdidinde bulundu.

İstanbul Bakırköy Kız Teknik Meslek Lisesi Giyim Üretim ve Teknoloji Öğretmeni H.Y. üyesi olduğu Eğitim Sen’in hafta başında başlattığı serbest kıyafet çağrısı üzerine çarşamba günü okula kot etekle gitti. Okulun nöbetçi müdür yardımcısı ve nöbetçi öğretmeni okula kot etekle gelen H.Y., hakkında tutanak tuttu. Bunun üzerine okul müdürü Mehmet Kulak, önceki gün öğretmen H.Y.’ye yazılı uyarı ile aynı davranışın tekrar etmesi halinde hakkında disiplin cezası uygulanacağını belirtti.


MÜDÜR: İŞLEM YAPARIM

Okul müdürü Mehmet Kulak’ın yazılı uyarısında şu ifadeler yer aldı: Devlet memurlarının göreve kılık kıyafet yönetmeliğine uygun olarak gelmesi ve uyması esas olmasına rağmen kılık kıyafet yönetmeliğine uygun olarak gelmediğinizden sizleri yazılı olarak uyarıyor ve bu konuda dikkatinizi çekiyorum. Müdür Kulak, öğretmenden bundan böyle görevini sürdürürken kılık kıyafet yönetmeliği hükümlerine göre hareket etmesini, aksi takdirde hakkında disiplin işleminin yapılacağı tehdidinde bulundu.

‘ÖZGÜRLÜK SADECE TÜRBANA’

Sendika üyesi öğretmene yapılan uyarıya tepki gösteren Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Barış Uluocak, “Kamuda kılık kıyafet özgürlüğü adı altında başlatılan son yönetmelik değişikliğiyle de resmiyet kazanan kampanyanın aslında sadece türban özgürlüğünü içerdiği ve benzeri uygulamalarla ortaya çıkmış oldunu”ifade etti.

Aylardır mevcut yönetmeliğe aykırı olmasına rağmen türbanla okula gelen memurlar hakkında tek bir soruşturma açılmadı” diyen Uluocak, şöyle konuştu: Türbanla okula gelenler hakkında tutanak tutan, ilgililere ileten müdürler uyarıldı, tehdit edildi. Bugün ise kamuda türbanı serbest bırakan yönetmelik çıkar çıkmaz Eğitim Sen’in özgür kıyafet eylemine katılan Eğitim Sen üyeleri uyarılmaya ve soruşturmaya uğramaya başladılar. Birçok ilçede üyelerimiz sözde Demokrasi Paketi’nden çıkan bu dayatmaya karşı eyleme katıldıkları için sözlü ve yazlı olarak uyarıldılar ve soruşturmaya uğradılar. Uluocak, tüm bu uygulamaların AKP’nin demokrasi ve özgürlük adı altında pazarlamaya çalıştığı yeni zorbalık rejiminin cilasının döküldüğünün ibretlik örnekleri olduğu ifadelerinde bulundu.


kaynak: birgün


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli