AKP'nin kalesi isyan etti Hükümet istifa'

AKP

Yetki belgesi olmayan üreticiye getirilen tütün ticareti yasağı 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girerken Adıyamanlı tütün üreticileri kararı bir kez daha protesto etti. AKP’nin kalesinde “H&uum


Yetki belgesi olmayan üreticiye getirilen tütün ticareti yasağı 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girerken Adıyamanlı tütün üreticileri kararı bir kez daha protesto etti. AKP’nin kalesinde “Hükümet istifa” sloganları atıldı.

Adıyaman merkezde ve Çelikhan ilçesinde tütün üreticileri yolu trafiğe kapatarak hükümet istifa sloganları attılar ve yasağın kaldırılmasını istediler. Eylemler diğer ilçelere ve Malatya'ya da yayıldı, Sürgü ve Doğanşehir'de de üreticiler sokağa çıktı.

AKP Adıyaman milletvekilleri aleyhine slogan atan tütün üreticileri, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ile görüştü. Vali ile görüşmelerinden sonuç alamayan üreticiler Atatürk Bulvarı Valilik Kavşağı'nı trafiğe kapattı. Bunun üzerine Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ve Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, tütüncülerin yanına gelerek yolu trafiğe açmalarını istediler.

Tütüncülerle konuşan Vali Çuhadar konuyla ilgileneceğini söyledi. Valinin konuşmasının ardından tütün üreticileri yolu trafiğe açtı.


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli