AKP'nin adayı bu adam

AKP

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi (İBB) bugün yeni başkanını seçecek. AKP'nin adayı Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal.

AKP'nin adayı bu adam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi (İBB) bugün yeni başkanını seçecek. AKP'nin adayı Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal.

 
Geçen cuma günü Kadir Topbaş'ın istifası ile boşalan İBB Başkanlığı koltuğu için bugün saat 15.00'da il meclisinde seçim yapılacak. CHP, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu aday gösterildi. 
AKP ise seçimlerden hemen önce adayını açıkladı. AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal olarak açıklandı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki açıklamada konuşan Kaya, "24 Eylül'de temayül oylaması yapıldı. Temayül de çıkan sonuç ve sayın cumhurbaşkanımızın da değerlendirmesiyle Mevlüt Uysal adayımızdır" dedi. 
Seçimde oy kullanması beklenen İBB meclis üye sayıları şöyle: AKP 179, CHP 127, MHP 2 ve bağımsız 1 olmak üzere toplam 309 kişi. Kapalı oylamanın yapılacağı seçim 3 turlu olacak.

MEVLÜT UYSAL KİMDİR?

 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri’nde Başakşehir Belediye Başkanı seçildi. 2014 Yerel Seçimleri'nde AKP adayı olarak ikinci kez seçime giren Uysal, ikinci kez Başakşehir Belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.

SİVAS SANIKLARININ AVUKATI

Mevlüt Uysal, AKP Genel Başkan Yardımcısı olan Hayati Yazıcı'nın avukatlık bürosunun ortağı. Mevlüt Uysal, Hayati Yazıcı ile birlikte, Madımak Katliamı Davası'nda yargılanan sanıkların da avukatlarından biriydi.
Evrensel

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli