Tarih: 24.07.2017 21:09

AKP'nin Müfredatında Mustafa Kemal' Yok

Facebook Twitter Linked-in

AKP’nin Müfredatında “Mustafa Kemal” Yok

 MEB, yeni hazırlanan müfredatı açıkladı. Hazırlanan taslakta, hak hukuk, adalet yok. Bilime saygı olmadığı gibi, bu çağda aklın ve mantığın kabulü mümkün olmayan her şey var. Atatürk’e ve O’nun ilkelerine çok az yer verilen müfredatta“Eğitim programından hayatın başlangıcı ve evrim ünitesi” tamamen çıkarıldı. Öyle ki Evrim ünitesi “Canlılar ve çevre” başlıklı bir ünite ile değiştirildi. Bu değişiklikle çağdaşlaşmamız imkansız.

Biz sizin ne yapmak istediğinizi biliyoruz. Siz Cumhuriyet devrimiyle hesaplaşmaya, karşı devrim yapma çalışıyorsunuz ama unutmayın biz, buna asla sessiz kalmayacağız. Bu müfredat ne vatansever ne vatan haini yetiştirir. Bu taslak boş, üretmeyen, icat etmeyen nesiller yetiştirir. Böyle yetişen nesillerde emperyalistlere köle olur. Bu anlayış bizi ortaçağ karanlığına götürür. Ülkeme ve ülkemin genç nesillerine yazık ediyorsunuz…
AKP’nin müfredatında “Mustafa Kemal” yok “20. Yüzyılın Başlarında Osmanlı Devleti ve Cihat” var. Kurtuluş savaşı ve kazanılan zaferler, yazılan kahramanlık destanları, cumhuriyet ve onun kazanımları yok.“Irak Cephesi’ndeki Kut’ül-Amâre Zaferi’ne ve Medine Müdafaası’na” bol kepçe yer var. AKP’nin ve onun MEB, bakanının kafasından neler geçtiğini biliyoruz. Kut’ül-Amâre Zaferi’nin görkemli kutlanmasını dikkate aldıkları düzenlemeden rahatsızlığımız yok ama yakın tarihi, seni kul olmaktan kurtaranlardan, seni sen yapanları yok saymak neyin nesi.  

Cumhuriyet tarihine başka anlamlar yükleyerek ve tarihi yazanlara iftiralar atarak hazırladığınız bu müfredat bir ulusu köleleştirecek emperyalist bir projedir. Yani MEB hazırladığı müfredatla, hesabı olduğu Cumhuriyet devrimiyle hesaplaştı. Atatürk, Cumhuriyet, laiklik, silinerek milli değerlerimiz yo sayıldı. Müfredatı hazırlayanlar AKP’lilerin gönüllerine hitap etti, bilime, çağdaşlaşmaya ve adalete “CİHAT” açtı. Bu müfredat gericiliğin ekilen tohumudur, çağdaşlaşmanın, medeniyetin katlidir. Bu müfredat Ülkemin aydınlarının kafasında ki soru işaretlerini ve kaygılarını katmerleştirdi.

Müfredatta kahrolası 15 Temmuz darbe kalkışmasına PKK, FETÖ’ya yer bulmuşlarken,17- 25 Aralık’a yer bulamamaları bence büyük eksiklik. Arap Baharı, Suriye’de gelişmeler yer bulduğu müfredatta, ne hikmetse cumhuriyetin kuruluşunda gelişen olaylar “Kubilay” olayı İsmet İnönü’nün Lozan’da ki kazanımları, Atatürk’ün 7 düvele karşı yaptığı savaşlar es geçildi. Ya Rauf Orbay, Fahrettin Altay, Cevat Çobanlı, Cafer Tayyar Eğilmez, Ali Fuat Cebesoy, Şahin Bey, Halide Edip, Sütçü İmam’ların kahramanlıklarını, yazdıkları destanları nereden öğrenecek yeni nesiller. Siz istediğiniz kadar uğraşın, Tarihlerin övgüyle yazdığı Atatürk’ü, cumhuriyeti ve cumhuriyetin var olmasında canlarını seve seve veren, servet düşünmeyen, halkını düşünen o kahramanları biz nesillere anlatacağız. Bizler sizin ne yapmak istediğinizi de ve hangi servetler beşinde olduğunuzu da korkmadan anlatacağız. Kime Cihat, kime savaş… Biz barış, eşitlik, özgürlük, adalet, hak, hukuk diyoruz… 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —