AKP'liler kendi üyelerine güvenmedi

AKP

CHP’li Meclis Üyesi Usta’nın “Kendinize güveniyorsanız bizden de bir kişiyi Denetim Komisyonu’na seçin” önerisine AKP’li, Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Çetinkaya, “Benc

 
AKP’liler kendi üyelerine güvenmedi

CHP’li Meclis Üyesi Usta’nın “Kendinize güveniyorsanız bizden de bir kişiyi Denetim Komisyonu’na seçin” önerisine AKP’li, Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Çetinkaya, “Bence onlar kendilerine güveniyorlarsa bize oy versinler. Bu seçtiğimiz arkadaşlara daha çok güvendiğimiz için oy veriyoruz” diye cevap verdi. Yapılan oylama sonucunda salonda bulunan 32 AKP’li Meclis Üyesi’nden bir kişinin kendilerinin aday gösterdikleri AKP’li Meclis Üyesi Fatma Kayacık’a oy vermediği ortaya çıktı.   



Esenler Belediye Meclisi’nin 5. Seçim Yılı 3’ncü Dönem 2016 Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nın birinci birleşimi 4 Ocak Pazartesi günü saat 15.00’da gerçekleştirildi. Başkanlığını Murat Gülkıran’ın yaptığı toplantıya AKP’li ve CHP’li Meclis Üyeleri’nin “Güven” polemiği damga vurdu.

İmza karşılığı yapılan yoklamanın ardından Başkanlık Makamından gelen 3 adet teklif oy birliği ile gündeme alındı.  Daha sonra CHP’li Meclis Üyeleri’nin verdikleri 2 adet yazılı soru önergesi oy birliğiyle kabul edildi.   

CHP’li Usta: Kılıç’ı aday gösteriyoruz

Daha sonra gündem dışı söz alan CHP Grup Sözcüsü Mustafa Usta, ”Sayın Başkanım ve değerli Meclis Üyesi arkadaşlarım. Gündemimizin 1. Maddesinde Denetim Komisyonu’na üye seçimi var. Bizde CHP grubu olarak Denetim Komisyonu’na Yüksel Kılıç’ı aday gösteriyoruz” dedi.  

AKP’liler 3 aday gösterdiler

Esenler Belediyesi Meclis Başkanlığı’na 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 25. Maddesi gereğince Esenler Belediye Meclisi’nin 5. Seçim Yılı 3’ncü Dönem 2016 Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nda aşağıda isimleri yazı üyeleri teklif ederiz. Teklif edilen Üyeler: Osman Gökçebaş, Fatma Kayacık ve Süleyman Erden. Teklif edenler: Orhan Vardar, Musa Ada ve Temel Gödek.  

CHP’li Usta: Kendinize güveniyorsanız…



Gizli yapılan oylama esnasında tekrar söz alan CHP Grup Sözcüsü Mustafa Usta, “Sayın Başkanım ve değerli Meclis Üyesi arkadaşlarım Denetim Komisyonu ile alakalı mümkünse bir dakikanızı alacağım. Biliyorsunuz demokrasilerde olmazsa olmaz kural denetim mekanizmasıdır. Biliyorsunuz bizlerin geçen seneki Denetim Komisyonu raporunda belirttiğimiz gibi eğer seçimi kazanmış olsaydık, biz parti olarak Denetim Komisyonu’nu tamamen muhalefetten yapmayı düşünüyorduk. İsteriz ki, şeffaflığın gereği eğer kendinize güveniyorsanız güven esastır, kendisine güvenende hiçbir şeyden korkmaz. Bizde kendinize güveniyorsanız diyor ki, muhalefetten de bir adayı Denetim Komisyonu’na seçin ve bizimde bir arkadaşımız sizinle birlikte görev alsın. Evet, söylediğim gibi kendinizden eminseniz sıkıntı yok” dedi.  

AKP’li Gökçebaş: İfade uygunsuz kaçmıştır



CHP’li Usta’ya cevap vermek için söz alan AKP Grup Sözcüsü Osman Gökçebaş ise, “Bu Meclis belirli bir mevzuat çerçevesinde çalışmaktadır. Bu mevzuatta demokratik sistemin oluşturduğu bir Meclis tarafından hazırlanmıştır. İkincisi olarak bu Meclis Üyesi arkadaşımızın her halde güvenle ilgili bir problemi var. Ancak bizim yönettiğimiz hiç kurumun güvenle ilgili problemi yoktur. Kaldı ki, kendisi demokratik hakkını gündem dışı söz alıp bir kişi önererek kulandı. Bu konuda ben yerinde olmayan söylemlerine daha fazla derinden cevap vermek istemiyorum. Kendilerinin yönettiği diğer belediyelerde de uygulamalar bellidir. Hal böyleyken buraya gelip bu şekilde ifade etmesi uygunsuz kaçmıştır” dedi.

AKP’li Çetinkaya: Kendinize güveniyorsanız bize oy verin



AKP Grup Sözcüsü Osman Gökçebaş’ın ardından söz alan AKP’li Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, “Grup Başkanımız cevap verdi ama bir cümle ile ifade etmek istiyorum; Meclis Üyesi arkadaşımız kendinize güveniyorsanız bize oy verin diyor. Bence onlar kendilerine güveniyorlarsa bize oy versinler. Bu iş güven meselesi değil. Bu bir seçim meselesi ve birileri seçimle göreve gelerek denetim görevi yapacaklar. Elbette ki kendi arkadaşlarımıza güveniyoruz. Meclis Üyelerimize de güveniyoruz. Mustafa Beylere de güveniyoruz. Bu seçtiğimiz arkadaşlara daha çok güvendiğimiz için oy veriyoruz” diye konuştu.  

CHP’li Kılıç: Bir şeyler söylemek için konuşmanın anlamı yok



AKP’li Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya’nın ardından söz alan CHP’li Meclis Üyesi Yüksel Kılıç ise, “Ömer Bey’in bu esprisi üzerine söz aldım. Arkadaşlarımız beni aday gösterdiler kendilerine teşekkür ediyorum. Seçim sonucu ne olursa olsun önemli değil, iradeye saygımız sonsuzdur. Ancak Mustafa arkadaşımızın önerisine sıcak bakmak lazım. Yok, efendim Şişli’de böyleymiş, Maltepe’de böyleymiş, 39 ilçede böyleymiş deyip kenara atmamak lazım. Yani bir teklif yaptı kabul edersiniz veya ret edersiniz. Bunun iradesi de sizin kendi elinizde. Onun için bu teklifle ilgili sırf bir şeyler söylemek için konuşmanın anlamı yok” dedi.

Gökçebaş: Yok böyle bir dünya

Denetim Komisyonu seçimi ile alakalı son sözü alan AKP Grup Sözcüsü Osman Gökçebaş da, “Biz Yüksel Beyin konuşmasını içerik olarak tasdikliyoruz ve destekliyoruz ama öncelikle bir şeye saygı duyulmasını istiyorlarsa karşılarındaki gruba saygı duyarak ifade etmeyi öğrensinler. Ondan sonra saygı duyalım. Siz söz alın her türlü hakareti yapın, saygısızlığı yapın sonra bu fikre saygı duyun deydin. Yok, böyle bir dünya” dedi.

Yapılan gizli oylamanın sonuçları ise şöyle:
 


Daha sonra gündemdeki teklifler ve raporların görüşülmesine geçilerek 1,2,3,4,5,6,7,8 ve 9 No’lu teklifler ile gündemdeki 1 ve 2 No’lu raporlar oy birliği ile kabul edildi. Gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından Meclis Başkanı Murat Gülkıran, Esenler Belediye Meclisi’nin 5. Seçim Yılı 3’ncü Dönem 2016 Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nın birinci birleşimini 7 Ocak 2016 Perşembe günü 15.00’da tekrar toplanmak üzere kapattı.

AKP’li Bir Meclis Üyesi: Bu bize yakışmadı

CHP’li ve AKP’li Meclis Üyeleri’nin “Güven” sözcüğü ile girdikleri polemiğin ardından AKP’li Meclis Üyeleri’nden bir kişinin kendi gösterdikleri Fatma Kayacık’a bir oy eksik vermesinin kabul edilemez olduğunu belirten AKP’li bir Meclis Üyesi gazetemize şöyle konuştu;

“Öncelikle polemik olmaması için adımın açıklanmasını istemiyorum. Sizlerinde yakından takip ettiği gibi toplantıda CHP’li Meclis Üyesi arkadaşlarımızla aramızda bir “Güven” polemiği yaşandı. Belediye Başkan Yardımcımız Ömer Bey bunun üzerine yanlış hatırlamıyorsam “Bence onlar kendilerine güveniyorlarsa bize oy versinler” şeklinde bir ifade kullandı. Bu sözlerin ardından kendi partimizin aday gösterdiği bir kadın üyemize 1 oy eksik çıktı. O güven sözlerinin ardından bu ne kadar acı bir şey biliyor musunuz? Ben inanıyorum hem sayın İlçe Başkanımız hem de Sayın Belediye Başkanımız bu konuyu derinlemesine masaya yatıracaklardır ve Fatma Hanıma oy vermeyen arkadaşımıza da gerekli cevabı vereceklerdir. Daha fazla konuşmak istemiyorum ama bu olay bize hiç yakışmadı”             
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli