AKP'liler halkın refahına hayır dedi

AKP

CHP’li Belediye Meclis Üyeleri’nin halkın yararına verdikleri teklif AKP’li Meclis Üyeleri’nin ezicici üstünlüğüne takılırken, Esenler Belediyesi’nin toplam borcunun 102 milyon 917 bin 542 T

AKP’liler halkın refahına hayır dedi

CHP’li Belediye Meclis Üyeleri’nin halkın yararına verdikleri teklif AKP’li Meclis Üyeleri’nin ezicici üstünlüğüne takılırken, Esenler Belediyesi’nin toplam borcunun 102 milyon 917 bin 542 TL olduğu açıklandı.

Esenler Belediye Meclisi’nin 5’nci Seçim Yılı 1’nci Dönem 2014 Senesi Mayıs ayı Meclis Toplantıları’nın ikinci birleşimi 8 Mayıs Perşembe günü Meclis Başkanı Murat Gülkıran Başkanlığı’nda toplandı.

İmza karşılığı yapılan yoklamanın ardından CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Usta ve Kemal Şahin’in İmar Komisyonu’na havale edilmesi için bir teklif sundular. Ancak mecliste ezici üstünlüğe sahip olan AKP’li Belediye Meclis Üyeleri halkın yararına olan teklife hayır dediler.



CHP’li Meclis Üyelerinin Sundukları Teklif Şöyle;

Fatih Mah. Trafik düzenlemesi Hk.
 
Yaklaşık bir yıldır yapılan yeni yol düzenlemesi ve bordur yenileme çalışmalarından sonra, Çincin Caddesi üzerinde Fatih mahallesine giriş çıkışı sağlayan Anafartalar Caddesi ile Hamidiye Caddesi ve bağlantı sokaklarında yapılan trafik düzenlemesi Mahallenin trafik akışını içinden çıkılamaz duruma sokmuştur.
 
Her gün tartışma, kavga ve kazalar nedeni ile mahalle sakinleri mağdur duruma düşmüştür.
Bu duruma bir son vermek için belediyemizin ilgili müdürlüğünün teklifimizi UKM’ ile bir an önce görüşerek trafik akışının yeniden düzenlenerek sorunun çözülmesini istiyoruz.
 
 Mustafa Usta  - Kemal Şahin

Teklifin okunmasının ardından söz alan AKP’li Belediye Meclis Üyesi Ömer Çetinkaya, “Sayın Başkanım arkadaşımızın bir teklifi var ve bunun doğrudan İmar Komisyonuna havale edilmesini istiyorlar. Bu teklifi oylamaya sunmanız gerekiyor ve bizde AKP grubu olarak bu teklife sıcak bakmıyoruz.  

Usta: Neden halkın yararını istemiyorsunuz?
Çetinkaya’nın teklife sıcak bakmadıklarını açıklamasının ardından söz alan CHP’li Mustafa Usta, “Sayın Başkan nedenini dahi açıklamadan teklifimize sıcak bakmadıklarını söyledi. Bizde diyoruz ki, bu teklifimiz İmar Komisyonu’na havale edilsin ve komisyon bunu incelesin. Uygun görüp görmemek onların elindedir.

Nihayetinde zaten çoğunluğunuz var. Biz bu teklifi Esenler halkının yararına olduğunu düşündüğümüz için verdik. Ama Ömer Bey’in önümüzü kesmesine bir anlam veremedim ve kuşkuya düştüm” diye konuştu.

CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Usta ve Kemal Şahin’in İmar Komisyonu’na havale edilmesi için verdikleri teklifin oy çokluğu ile ret edilmesinin ardından gündem maddelerine geçildi. Esenler Belediyesi’nin 2013 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabının yer aldığı 1 No’lu teklifle ilgili hiçbir Meclis Üyesi söz hakkı almazken, rapor oy çokluğu ile kabul edildi. Daha sonra yapılan oylamada 2,3 ve 4 No’lu raporlar oy çokluğu, 5,6, 7 ve 8 No’lu raporlar ise oy birliği ile kabul edildi.

CHP’den İki teklif
Hukuk Komisyonu’nun Temizlik ihalesi ile ilgili 4 No’lu raporu hakkında bir kez daha söz alan CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Usta şöyle konuştu;
“Sayın Başkan burada Çevre Temizliğinin ihale usulüyle verilmesi teklif ediliyor. Biz bu temizliğin ihale yoluyla değil Çevre Kontrol Müdürlüğümüz tarafından yapılmasını talep ediyoruz. Ve bu talebimizin teklif kararı olarak oylanmasını istiyoruz.
Ayrıca bir teklifim daha var. Esenler Dörtyol Meydanı’nda her hafta en az iki kez platform kurulup kaldırılıyor. Bu platformun sabit bir şekilde bir kez kurulmasını teklif ediyorum. Ayrıca orada yapılan eğlenceler bittikten sonra Dörtyol Meydanı’nı tuvalet kokusundan geçilmiyor. Yaklaşık 5-10 bin kişi çoluk çocuğu ile etkinliğe katılıyor ama bir tane tuvalet yok. Bu konuda da belediyemizin bir çalışma yapmasını teklif ediyorum”


Çetinkaya: Tuvaletleri en iyi ben bilirim
CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Usta’nın teklifleri ile ilgili söz alan AKP’li Belediye Meclis Üyesi Ömer Çetinkaya ise şöyle konuştu;

“Mustafa Bey’in söylediği sistem yaklaşık 20 yıl önceki bir sistemdir. İstanbul’da şuan tüm belediyeler temizlik işlerini ihale ile veriyorlar. Bu şekilde hem uygun oluyor, hem de ilçemiz daha temiz oluyor. Onun için bizim bakış açımızdan bu doğru bir teklif değildir.

Ayrıca Mustafa Bey Dörtyol Meydanı’nda tuvalet yok dedi.  Biliyorsunuz daha önce Merkez Camisinin tuvaletleri çok olumsuz şartlar altında hizmet veriyordu. Bizde bu meclisimizden bir karar alarak o camimizin tuvaletlerini çok güzel bir şekilde yaptırdık. Yani ben arkadaşlara tavsiye ederim ve görmenizi isterim. Çünkü 5 yıldızlı otellere taş çıkartır şekilde bir tuvalet olmuştur. Onun için şuan Dörtyol Meydanı’nda tuvalet ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.  Bunun yanı sıra sabit platform kurulmasını talep ettiler. Bizim bu teklifler ile ilgili kararımız ret edilmesidir”       
CHP’li Mustafa Usta’nın Hukuk Komisyonu’nun Temizlik ihalesi ile ilgili verdiği teklifler oy çokluğu ile ret edilirken, 4 No’lu rapor oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından dolayı Meclis Başkanı Murat Gülkıran, Esenler Belediye Meclisi’nin 5’nci Seçim Yılı 1’nci Dönem 2014 Senesi Mayıs ayı Meclis Toplantıları’nın ikinci birleşimini 2 Haziran Pazartesi günü saat 15.00 de tekrar toplanmak üzere kapattı.



 


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli