AKP'liler Kemer Stadı'nı satıyor

AKP

Kemer Mahallesi’ndeki stadın yerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne satılmasıyla ilgili 3 No’lu rapor AKP'lilerin evet oylarıyla kabul edildi. Toplantıda, CHP’li Meclis Üyeleri’nin Esenler’e bir

 
 Esenler Belediye Meclisi'nin 5. Seçim Yılı 2.Dönem 2015 Kasım Ayı Meclis Toplantılarının 2. Birleşimi 5 Kasım Perşembe günü saat 15.00’da gerçekleştirildi. İmza karşılığı yapılan yoklamanın ardından gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyesi YükselKılıç şöyle konuştu;


 
“Öncelikle 1 Kasım seçimlerinin ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Umarım ki, milletimizin gösterdiği iktidar partisine gösterdiği bu teveccühü ülkemizdeki sorunların çözümü için doğru program ve adımlarla başarıya ulaştırır. İkincisi, devletimize büyük hizmetleri olan merhum başbakanlarımızdan Bülent Ecevit’i 9’ncu ölüm yıl dönümünde saygıyla anıyoruz. Üçüncüsü de biliyorsunuz 5 gün sonra 10 Kasım. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyoruz.”

Gökçebaş: Biz toplantının sonunda söz alacaktık



CHP’li Kılıç’ın ardından söz alan AKP Grup Başkan Vekili Osman Gökçebaş da, “Bizde Meclis toplantısının sonunda söz alacaktık. Malumunuz 10 Kasım yaklaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bizlerde rahmetle ve minnetle anıyoruz. Aynı şekilde başbakanlık yapmış Bülent Ecevit’i de saygıyla anıyoruz. Yüksel Bey’in söylediği gibi nasıl 13 yıldır istikrarlı bir şekilde kucaklamışsak bu seçimden sonraki faaliyetlerimizde de bize oy vermiş, vermemiş tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşımızın temsilcisi olarak hakkıyla çalışacağız.” Diye konuştu.


Gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 1 ve 2 No’lu raporların oy birliği ile kabule dilmesinin ardından Kemer Stadı’nın yerinin İBB’ye satılmasıyla ilgili 3 No’lu raporun görüşülmesine geçildi.

CHP’li Usta: Biz hayır diyoruz



3 No’lu raporla ilgili ilk sözü CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Usta aldı. Bu rapora hayır diyeceklerini belirten Usta, “Arkadaşlar burada sözü edilen yer Kemer Stadyumunun olduğu yerdir. Bu yerin İBB’ye satışının yapılması isteniyor. Biz bu yeri bildiğiniz gibi daha önce Medipol Hastanesi’nin ön tarafındaki arsayla takas etmiştik. O rapor gündeme geldiğinde bizler, o boş araziye 500 bin nüfuslu Esenler’e yakışır bir belediye binasının yapılmasını önermiştik. Ama şuan bu Kemer Stadı’nın tekrar satışı gündeme geliyor. Biz bu yeri satıyoruz gündemdeki 4’ncü rapora baktığınızda belediyemizin şirketi ESKON’a kredi talep ediyoruz. Ayrıca 140 milyon TL de borcumuz var. Bu yeri neden satıyoruz? Biz kendimiz işletemez miyiz? Biz bu rapora hayır diyoruz.” Dedi.

Çetinkaya: Buna itiraz etmek…



CHP’li Usta’ya cevap vermek için söz alan AKP’li Meclis Üyesi Ömer Çetinkaya ise,” Mustafa Bey’in ifade ettiği gibi bu yerle ilgili daha önce meclisimizden takas yetkisi aldık ama bu takas yetkisi kullanılmadı. Daha öncede İBB, bizden taşınmaz yerleri ya takasla yada bedeliyle satın alarak buralara hizmet yerleri yapıyor. Bu yapılan hizmet yerlerini de Esenler halkının hizmetine sunuyoruz. Aynı şekilde İBB, belediyeye ait taşınmazın belini bize ödüyor. Buna itiraz etmek ve bunu istememek gerçekten akıl alacak bir şey değil. Ben niye böyle bir soru sordu anlamadım.”

CHP’li Mustafa Usta:O zaman Sayın Başkan daha önce dondurduğunuz takas yetkisini kullanın ve yeni belediye binası yerini elde edelim. Niye parayla satıyoruz?

AKP’li Ömer Çetinkaya:İBB’nin Esenler’e katkısını buradaki tüm meclis üyeleri iyi bilir. Biz Dörtyol Meydanı’nı bedelle devretmiştik İBB’ne. Bizim niyetimizde yine bu yeri bila bedelle geri almak var. Mustafa Beyin söylediği Birlik Mahallesi’ndeki yeri de bir yerin takasıyla geri almak var. Biz Mustafa Bey’in düşündüğünün de üstünde bir şey düşünüyoruz. Bu Kemer Stadı’nın yerini inşallah bir bedelle İBB’ne devredelim sonra orayı da alırız. Problem yok.

CHP’li Mustafa Usta:Sayın Başkan bende diyorum ki, şuan ki belediye binası belediye binasından her şeye benziyor. Burası ancak bir poliklinik binası olabilir. Tamam, İBB yaptı ve bize verdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz ama bize yeni bir belediye binası gerekiyor. Bende diyorum ki, Kemer Stadının yerine bedel almayalım Birlik Mahallesi’ndeki yerle takas edelim.  

Meclis Başkanı Murat Gülkıran:Şimdi Mustafa Bey diyor ki, biz mevcut belediye binasını beğenmiyoruz ve en öncelikli sorunumuz yeni bir belediye binasıdır. Saray gibi bir şey yapın ki, Esenler’e layık olsun ondan sonrada bizlere eleştiri yerleri açılsın demek istiyor. Ben Mustafa Bey’in sözlerinden daha iyisini alabiliyorsak onu yapalım demek istediğini anladım. En son Yüksel Bey’e söz verelim ve kifayeti müzakere deyip raporu oylayalım.

CHP’li Yüksel Kılıç:Tabi ki 500 bin nüfuslu bir ilçemizin bir belediye sarayına kavuşması hepimizin arzusudur. Biz bunu en baştan söylemiştik. Mevcut yerin hem çalışanlar açısından hem de ulaşım açısından uygun olmadığını hepimiz biliyoruz. Ben Mustafa arkadaşımıza katılıyorum Kemer Stadının yeri en azından satılmak yerine bedelsiz devredilebilir. Ve bu sayede yeni belediye binası yeri elde edebiliriz.

AKP’li Ömer Çetinkaya:Bir önceki belediye binamız şimdiki binaya göre kötü bir belediye binasıydı. Orada yine arsa bize üstündeki bina İBB’ye aitti. Daha sonra üzerindeki binayı İBB’den aldık ve SGK’ya sattık. Esenler Belediyesi’ne bir katkısı oldu oranın. Belediye üst yönetimi olarak hedefimizde Esenler’e yakışır bir belediye binası yapmak var. Belki bunu burada ifade etmek doğru olmadı ama Mustafa Bey’e o anlamda katılıyorum. Yani biz Esenler’e çok güzel bir belediye binası yapacağız. Saray gibi olmasa da yapacağız.
 Belediye Meclis Üyelerinin görüş ve önerirlini paylaşmasının ardından Kemer Stadı’nın yerinin İBB’ye satılmasıyla ilgili 3 No’lu rapor CHP’li Meclis Üyelerinin ret oyuna rağmen AKP’li Meclis Üyeleri’nin oylarıyla kabul edildi.