AKP'li belediyenin yaptığı her şey yanlıştır'

AKP

Esenler’deki muhasebeci ve mali müşavirlere, “Pencereden aşağı çöp atan komşunuzu uyarın” diyen Başkan Göksu, yaptıkları çalışmalara muhalefet eden siyasi partileri de şikâyet etti.


Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın Esenler’deki muhasebeci ve mali müşavirlere yönelik düzenlediği kahvaltıya Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’da katıldı. Programın açılış konuşmasını Esnaf Odası Başkanı Şükrü Şahin yaptı. Esenler esnafı sizlerden çok şey bekliyor diyen Oda Başkanı Şahin konuşmasına kısaca şöyle devam etti;



 “Esnaf Odası olarak istedik ki bugün bizim için önemli olan muhasebeci ve mali müşavirler ile bir araya gelelim. Çünkü 12’nci ay muhasebeciler için çok önemli ve çok yoğun bir ay.  Bizde bu ayda onlara bir motivasyon yapalım ve bir araya gelelim. Ben yaklaşık 2 yıldır Esnaf Odası’nın Başkanlığını yapıyorum. Bu zamana kadar sizleri ihmal ettik bundan dolayı özür diliyorum. Değerli muhasebeci ve mali müşavir arkadaşlarım Esenler esnafı sizlerden çok şey bekliyor.”

Başkan Göksu: Komşunuzu çöp için uyarın

“Şükrü Bey’den sonra Esenler’de Esnaf Odası olduğunu fark ettik” diyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ise bu zamana kadar Esenler’de yaptıkları çalışmaları anlatarak kısaca şöyle konuştu;

 “Esnaf Odamız Şükrü Bey’in sonrasında bir hareketliliğe büründü ve biz Esenler’de Esnaf Odası olduğunu fark etmeye başladık. Böyle değişik meslek grubundaki insanları bir araya getiriyor olması Esenler için bir avantaj. Çünkü şehrin sosyal paydaşları vardır. Bu sosyal paydaşlara baktığınızda bunun en önemli kesimi de esnaf kesimidir ve şehrin nabzını da onlar tutarlar. Bu açıdan esnafla kurulan ilişki şehrin geleceği açısından çok önemli bir katma değerdir. Burada muhasebeciler ve mali müşavirlerle birlikte olmak insanın kendisini hesaba çekmesi açısında da önemlidir.

Muhalefeti şikayet etti

Tabi Esenler’de bir şey yaparken önünüze bir takım engeller çıkıyor. Yasal engeller, bürokratik engeller şunlar bunlar ayrı şeyler. Ama maalesef bizim toplumumuzda ne hikmetse günü birlik menfaatlerini, toplumun menfaatlerinden önemseyen insanlarımız çıkıyor. Hele hele siyaset farklı bir şey. Onun için toplumun geleceği çok önemli değil. Ha bu belediye AKP’li bir belediye yaptığı her şey yanlıştır. Onun anlayışı o dur. İnsanlar ölecekmiş, deprem olacakmış, binalar yıkılacakmış umurlarında bile değil. Tek dertleri belediyeyi yıpratmaktır.  Esenler’deki yapı stokuna analizlerle bir baksanız sabaha kadar uyuyamazsınız. Birçok bina temelsiz. İlçemizde 27 bin bina var, bunların arasındaki ruhsatlı bina sayısı 4 bin. İskanlı bina sayısı 250 idi, bizim ısrarlarımız sonucu 1300’lere çıktı.
Bizim silerden istediğim tek şey; evet paranızı kazanın, muhasebenizi yapın, esnaflara bakın ama yaşadığınız şehre de bakın. Çünkü yaşadığınız şehirde umut ve huzur yoksa esnafınızda da huzur olmaz.



Hijyensiz esnaflar var

Bazı esnaflara gidiyorum karşımda garson yarım metre kirli önlükle. Zaten önlüğüne baksanız yemek yiyemezsiniz. İçeri giriyorsunuz kokudan durulmuyor. Allah nasip ederse bir çalışma grubuyla bunları teker teker elden geçirttireceğim. Ama bunu sizde esnaflarınıza söyleyin.

Komşunuzu uyarın

Biz daha önce Esenler’de haftada 3 kez çöp alıyorduk ama şimdi haftanın her günü çöp alıyoruz. Atışalanı Caddesi’nde ise günde 5 kez alıyoruz. Buna rağmen 5’nci kattan poşetle çöp atılıyorsa burada bir problem var demektir. Bu problemi ben çözmek için uğraşırken, muhasebeci abimde üst kattaki, yan kattaki komşusuna “Burası İstanbul, burası şehir. 5’nci kattan çöpünü yola niye atıyorsun” diyerek uyarsın. Bu bir kültürdür ve kültürü de birlikte oluşturmamız gerekiyor.”     







  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli