AKP'li belediye 'bilirkişi engeli!

AKP

CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat ve Başakşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri Serdar Bayraktar, Kazım Özeren, Ayhan Geygel ve Abdülhadi Akmugan’in başvurusu üzerine, İstanbul 1



AKP’li belediye 'bilirkişi engeli!

CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat ve Başakşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri Serdar Bayraktar, Kazım Özeren, Ayhan Geygel ve Abdülhadi Akmugan’in başvurusu üzerine, İstanbul 1. İdare Mahkemesi'nde, Başakşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Şelale Park ile ilgili dava açıldı. Başakşehir Belediyesi’nin 2012 yılında yapımına başladığı Şelale Park ile ilgili olarak CHP’liler, parkın asli işlevinin dışında yapılaşmaya  açıldığını iddia etmişti.

'İMAR YÖNETMELİĞİNE AYKIRI'
Mahkeme, CHP’lilerin iddialarını incelemesi için Prof. Dr. Hüseyin Cengiz, Y. Doç. Dr. M. Lütfi Yazıcıoğlu ve Dr. Töre Seçilmişler’i bilirkişi heyeti olarak atadı. Heyet raporunu, 30 Haziran 2013 tarihinde mahkemeye sundu. Bilirkişi raporunda özetle, büfe olması gereken yere, betonarme temel üzerine, her türlü yemeğin hazırlanabileceği mutfağı ve servis imkanı olan tam bir lokanta yapıldığı, bunun ise imar yönetmeliğine uygun olmadığı belirtildi.

Parkın 6000 metrekarelik kısmının, lokantanın gereksinimi olan 80 arabalık otopark alanına dönüştürülmesinin yönetmeliğe aykırı olduğu vurgulanan raporda, “Ayrıca söz konusu yerin ihale ile başkasına kiralandığı ve bu kiralama da ‘Kafeterya ve lokanta’ olarak belirtildiği ve ismin de bu kapsamda olduğu belirlendiği” denildi. Raporun sonuç kısmında ise şu ifadelere yer verildi: “Dava konusu inşaat ruhsatının İmar Mevzuatına, Şehircilik ve Planlama ilkelerine uygun olmadığı kanısına varılmıştır.”

'DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediye meclis üyesi olan CHP’li Serdar Bayraktar konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Başakşehirliler bu konuda itirazlarını her zaman dile getirdiler, mücadele ettiler. Bizde bu konuda yanlış bulduğumuz uygulamaları dava ettik. Umuyorum dava Başakşehirlilerin istediği gibi sonuçlanacak. Biz dava sürecini kararlılık ve haklılığımıza olan inançla sonuna kadar takip edeceğiz."


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı