AKP'li Göksu Camiyi Sattı - Muhalefet Uyudu

AKP

Esenler Belediye Meclisi’nde Esenler Belediyesi’ne ‘Borçlanma” yetkisi olağanüstü gündemli toplantısının perde arkasını araştırdık. Bir imar dosyası yasaya aykırı şekilde İmar ve Bayındırlık K

YEREL BASIN DÜŞMANLARI CHP’Lİ ŞAHİN VE ÜTEBAY ULUSALA SIĞINDI…
 Muhalefet Meclis Üyelerinin İmar konusuna kafaları basmadığından İBB Meclisi’nin AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu Esenler’de muhalefetin imar konusunda söz söyleyecek meclis üyesi olmayışını fırsata dönüştürdü.

CHP Esenler ilçe başkanının meclis üyesi seçtirdiği AKP yandaşlığı ile tanınan yerel basın düşmanı, yazılanı dahi okuyamayan ısmarlama metinci CHP’nin içindeki müfteri Kemal Şahin’in büyük gayretleri ile gerçekleşen bu olayı araştırdık…
 

MUHALEFET GÖKSU KADAR GÜNAHKAR VE SUÇLU
Araştırdık… Atışalanı Güneş tepe Camii Esenler Belediyesi İştiraklerinden olan Esper A.Ş. ve Eskon A.Ş.'nin vergi borçlarına karşılık Çevre ve Şehircilik Bakanlığına satışı oy çokluğu ile - Menderes Mahallesi’ndeki eğitim alanı içinde bulunan parselin ilköğretim tesis alanından çıkarılıp emniyet lejantına, diğer parsellerin milli eğitim alanından çıkartılarak park alanı lejantına alınmasını oy birliği ile meclisten nasıl geçtiğini görmüş olduk. Muhalefet ne yaptı derseniz, bu oylamadan sonra itiraz hakkını, mahkeme  başvurusu hakkını teslim etti.  Muhalefet meclis üyeleri Teklif kararların oylanmasını oybirliği ile kabul ettiği için Göksu kadar günahkar ve suçlular. Esenler Belediye başkanı, İBB AK Parti grup sözcüsü Göksu, Öyle sözler etti ve muhalefeti uyuttu, Muhalefetin İyi partili temsilcisi tek kelime bile konuşmadı. CHP’li Kemal Şahin “yine eveledi, geveledi” geçen dönem birlikte olduğu meclis üyesi İNŞ MÜH. Mustafa Usta’yı gözler aradı, Teknik konularda bırakın söz söylemesini, siyasi konuşmayı bile beceremedi. Göksu boş alanda, rakipsiz bir sahada tek kale maç yaptı, gol Kemer Güneştepe Camiine atıldı, gol halkın ibadet alanının satışı ile atıldı.

CAMİNİN TAPUSU BU BORÇLARA KARŞILIK BAKANLIĞA VERİLDİ
Camii aleni satıldı, satılmasına. Asıl amaç ise araştırmamızdan sonra ortaya çıktı.
Yaklaşık 4 dönüm yer metresi 8 bin liradan 33 küsur milyon lira yapar. Bu para nereye verilecek diye baktığımızda Esper A.Ş. ve Eskon A.Ş.'nin vergi borçlarına karşılık Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verileceğini gördük. Ortadaki çifte standart şöyle CHP’li belediyeler iller bankasından borçlu oldukları için para alamıyorlar, AKP’li belediyelerde alamıyorlar. İşte kaynak yarattık diyen Göksu böyle kaynak yaratıyor.  Cami satıldı dedik ya aslında cami satılmadı tapusunu bu borçlara karşılık bakanlığa vermiş oldu.Karşılığı ise net. Esenler belediyesinin borçlanmak için alacağı paranın beş kuruşu kesilmiyor, yani Esenler belediye meclisi bu kararla “Hile-i şer'iye “yapmış oldu. Esenler Belediyesi bu işleri daha öncede Stadyum ve Medipolün bulunduğu arsa için uyguladığını biliyoruz.

GÖKSU ESENLERİN KAYNAKLARINI SATMAKLA MEŞGUL
Göksu muhalefeti kekledi… Aslında Esenler kaybettiği bir şey olmadı, kazanan devlet oldu. Yani bir cebinden aldı diğer cebine koydu. Esenlere ait olan bir yeri Çevre ve Şehircilik Bakanlığına peşkeş çektiler. Yarın iktidar değiştiğinde veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir kararla “ben bu camiyi yıkacağım, toplu konut yapacağım ve bu konutların arasına mini bir cami yapacağım” derse kimse bir şey diyemez. Göksu bugüne kadar Esenlerin kaynaklarını satmakla meşgul, yapılan yatırımların tamamı Merkezi Hükümetin ve İBB'nin kaynakları ile yapıldı.

“AKP YALAKASI KEMAL ŞAHİN, CHP İLÇE BAŞKANI ÜTEBAY VE İŞBİRLİKÇİLERİ”
Bir başka iş ise tamamen rant… Aldığımız duyumlara göre ve yaptığımız araştırma sonucunda, Göksu’ya yakın bir müteahhit şirketin bu alanda çalışmalar yaptığı yönündeydi. Caminin bulunduğu alanın bitişiğinde bulunan Özel bir okul ve geniş bir araziye sahipleri ile bir anlaşma yapıldığı yönünde… Caminin içinde bulunduğu bu alanı Maliyeden satın alarak  alanını genişletecek ve MAHREÇ  miktarını çoğaltarak yerlerinin değerini kat be kat arttırarak buraya toplu konut yapacakları yönünde söylentiler ortalıkta dolaşıyor.  Bakalım bu oylamaya hayır diyen muhalefet meclis üyeleri bu yerin takipçisi olacak mı? Bakalım geçmişte buna benzer olayı mahkemeye taşıyan meclis üyesi kadar yürekli davranılacak mı? Göksu’ya yaranmak için Menderes Mahallesinde ki okul arsasının Çocuk emniyet binası yapılmasının kabulüne evet diyen “hain, halk düşmanı AKP yalakası Kemal Şahin, CHP İlçe başkanı Ütebay, ve işbirlikçileri olan yöneticiler bu yerin hesabını nasıl verecekler, bu yerin iptal hakkını kendi elleri ile teslim edenler halkımıza nasıl bir cevap verecekler?


Subaşı'nı ve Sağlam'ı Şahinin'in konuşması tatmin etmiş...
Esenler Meclis toplantısına izleyici olarak katılan CHP’nin İBB grup başkanı Doğan Subaşı “Bir imar dosyası yasaya aykırı şekilde İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na sevk edilmeden meclisten geçirildi. İBB'de söylediği, iddia ettiği hiçbir şeyi kendi meclisinde yapmadı. İBB Meclisi'nde eleştirdiği her şeyi kendi meclisinde hayata geçirdi” diye konuştu. Kendisine “ CHP’li meclis üyelerinin konuşmaları, yaptıkları muhalefet sizleri tatmin etti mi” sorusuna “ etti" dedi. Bu kadar pasif, etkisiz ve imar mevzuatında yetersiz, bilgisiz muhalefet CHP’lilerce yeterliyse ve AKP ile Meclis üyenizin işbirliği tescillenmişse, bu durumu halen daha görmüyorsanız....sizlerde memnunsanız.... Esenlere geçmiş olsun…




 

Madem ki tatmin oldunuz “ Ulusal basında kopardığınız yaygara niye” diye soruyoruz…?




 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli