AKP'li Gökçebaş, Muhalefet Değişmeli'

AKP

Esenler Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısının ikincisi gergin bir ortamda yapıldı. AKP’li Esenler Belediye Başkan yardımcısı Osman Gökçebaş muhalefetin değişmesini istedi, Ömer Çetinkaya, İYİ Partili Kahve

Gergin başlayan Esenler Belediyesinin Şubat ayı meclis toplantısı iktidar ile muhalefetin tartışmasıyla başladı tartışmasıyla bitti.... Esenler Belediyesi SGK prim borçlarına veya vergi borçlarına karşılık ilgili kurumlarla mahsuplaşmak yolu ve devir yapmak amacıyla % 100 hissesi belediyenin iştiraki olan ESKON A.Ş.“nin mülkü olan Turgut Reis Mahallesi eski adresiyle 544 parselde bulunan ve inşaatı tamamlanmış meskenlerden satın alınması talep edilen rapor üzerine tartışma yaşandı. Satın alınacak dairelerle Esenler Belediyesi SGK prim borçlarına veya vergi borçlarını ödeyecekmiş.

 KAHVECİ,” ÖĞRENMEK İSTİYOR
İyi Partili Kahveci,” bu yapılan işler akçeli işlerdir, ayrındıları yetersiz buluyorum. Ben kendimi bu sıralarda otururken ortaokul öğrencisi zannettim. Bizler burada tartışarak yaptığınız faaliyetlerinin içeriğini öğrenmek istiyoruz. Sizlerin vazifesi bizleri aydınlatmak ve raporların içeriğini daha geniş anlatmak ve bizlerinde görevi gereğini yapmaktır.

AKP’Lİ GÖKÇEBAŞ,” MUHALEFET DEĞİŞMELİ”
Osman Gökçebaş:  Ben muhalefeti anlayamıyorum, bazen neden ucuza veriyorsunuz, bazen neden yapmıyorsunuz diyorlar. Bazen de neden bedava vermiyorsunuz diyorlar, belediyeler bir ticari kuruluş olmadığını anlamamışlar. Bir proje yapılmışsa ve buradan bir para kalmışsa bu belediyenin değil halkın menfaatinedir. Kazanılan her kuruş halkın yararına kullanıldığını anlamayan bu muhalefet değişmelidir. Bunlar çalışmıyor, hiçbir şey üretmiyorlar tek ürettikleri laf. Ben bu muhalefetten ve bunların anlamama durumundan memnun değilim, bu muhalefetten bir şey olmaz değişmelidir” dedi.
 
KAHVECİ ÇOK ÖNEMLİ VE İYİ BİR MÜTEAHHİTTİR
Ömer Çetinkaya: Sayın Lütfi Kahveci çok önemli ve iyi bir Müteahhittir, kendileri bu işleri gayet iyi bilir. Kendilerine biz hakaret yapmadık. Ne demek akçeli işler, bu söylem kendilerine yakışmadı. Ben seviyeyi düşürmedim ama kendileri konuşmalarında neyin ne şekilde konuşulacağını bilmiyorlar, bununda nedeni yeni olmalarıdır. Benden dairelerin fiyatlarını istiyorlar, ben bu rakamları buraya koymam mümkün değildir. Bizim bu kadar nazik olmamıza veya nazık davranmamıza bakmayın. Bizim borcumuz var, üreteceğiz, satacağız ve borcumuzu Ödeyeceğiz
” dedi.
 
Muhalefet meclis üyelerini rapor üzerinde zerre kadar bilgisi olmadığından bu parselde yapılan dairelerin ESKON’a devri veya bu dairelerden 20 adetinin satın alınmasının ve belediyenin SGK prim borçlarının vergi borçlarının ilgili kurumlarla mahsuplaşması derinliğine tartışılmadı.

Muhalefet değişmeli diyen AKP’li Gökçebaş, bakalım böyle “LOKUM” gibi muhalefeti nerede bulacak….?


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli