AKP'li Esenler Belediyesinin YASAKSIZ' resitali

AKP

CHP'li belediyelerinin gezer bandolarına yasak, AKP’nin her etkinliğine ve gezer bandolarına serbest. Halkın bu çifte standarda tepkisi günden güne yükseliyor. CHP'li belediyelerin halka ulaştırmaya çalıştığı

AKP’li Esenler Belediyesi Ramazan ayı boyunca ilçede birçok etkinlikle vatandaşlara hizmet veriyor.  Sokağa çıkma yasağının son gününde (Pazar günü)  Esenler Belediyesinin bandosu halka moral vermek için sokak resitali yaptı. AKP’li Esenler Belediyesi, İçişleri Bakanlığının CHP’lilere uyguladığı yasağa takılmadan siyasi şovunu yapmaya devam ediyor.

“SARAY” ADALETİ - ÇİFTE STANDART
Bakanlık CHP’li belediyelerin yardım hesaplarını bloke ederken, sokak etkinliklerine yasak getirirken, AKP’li belediyeleri es geçti. İktidarın bu tavrı “Bu ne çifte standart” yorumlarını beraberinde getirdi. Vatandaşlar bunun adına “saray” adaleti diyor.

“EŞİTLİK- ADALET” böyle bir şey mi?
CHP’nin belediyelerinin düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları için gezer bandolar oluşturarak sokağa çıkma yasağı süresince halka moral verme girişimi içişleri bakanlığının kaymakamlıklara gönderdiği genelgeyle müdahale yapılarak engelledi… Covid-19 salgını AKP iktidarının yeni siyasi alanına döndü. CHP’li belediyelerin halka ulaştırmaya çalıştığı tüm yardımlarına engel getirilirken iktidara yakın belediyeler, vakıflar, yardım kuruluşları böyle bir engele takılmadan devam ediyorlar. AKP'li belediyelere Ramazan ayında, vatandaşa belediyeler tarafından yardım götürülmesi yönünde genelge gönderilmesi tepkilere yol açtı.

Bağış kampanyası engelleme adımı, AKP’li belediyelerde işlemedi. CHP’ye yasak koyan bakanlık, AKP’li belediyeleri görmezden gelerek yardım toplamalarına genelgeyle izin verdi, başka bir genelgeyle CHP’lilere yasaklar koydu. AKP’nin çifte standardı tepkilere yol açtı. Halk, “EŞİTLİK- ADALET” böyle bir şey mi? dedirtti ve vatandaşlar “yardımı kim yaparsa yapsın, yardımlara yasak neyin nesi? Yardımlar amasız fakatsız yapılsın” diyorlar.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı