AKP'li Esenler Belediyesi'ne borçlanma yetkisi

AKP

Esenler Belediye Meclisi, koronavirüs salgını gündemiyle olağanüstü toplandı. Meclis oturumunu Belediye Başkanı Göksu Yönetti. Göksu, oturumun açılışında da kapanışında da CHP’li Meclis üye

Esenler Belediyesinin meclis toplantısında yaşananlar…
Esenler Belediyesi olağanüstü meclis toplantısı, Goksu’nun sunumuyla başladı, CHP’li Kemal Şahin’in sokma akıl” yazılı metni okuması gülüşmelere, amiyane tabirle AKP’lilerin dalga geçmesiyle başladı, sonrasında Göksu’nun, Kemal Şahin’i bilgisizliği ve yazılan uzaktan kumandalı metni yazanında okuyanında anlamadığını, anlatamadığını, yazılanlara Şahin’in bile inanmadığını söylemesiyle tamamlandı.

“KEMAL ŞAHİN, SEN YALANDAN ETKİLENMİŞSİN”
Göksu, Şahin’e “ Yazılan metni araştır ve dersine çalış, itibarını zedeliyorsun. Sana bir metin yazmışlar onu okuyamıyorsun. Ben deminden beri ne anlattım? Yahu yazılan metinlere iyi çalış, ne olur ne olmaz diye düşün ve kenarda tut” dedi Göksü İBB Meclisinde yaptığı konuşmasına atıfta bulunan Şahin’e “Biz söylediğimiz sözün arkasındayız. Borçlanma kahramanlık değildir. İBB Başkanınız bir yalan kampanyası içinde sen bu yalandan etkilenmişsin. Neymiş AKP ve MHP sosyal yardımları engellemiş “ Külliyen yalan” Biz sizlere yandık, bittik ne olur borçlanma yetkisi verin demiyoruz. Biz sadece yedek akçe olarak kenarda tutmak istiyoruz. İBB’ de önümüze gelen 19 borçlanma teklifinin biri hariç hepsine evet dedik. Sen bir sonraki toplantıya çalışarak gel, İBB’yi takip etmediğin, dersine çalışmadığın belli. CHP kadrolarına, CHP İlçe başkanlarının hazırladığı listelere karşı ret oyu kullandık. Siz bizi ne zannediyorsunuz. Siz giderken biz geliyorduk o yoldan. İBB sosyal yardımları bile beceremiyor” dedi.

Esenler belediye meclisi 5 teklif kararını görüşmek üzere olağanüstü toplantı
1-2-3 ve 4 Nolu teklifler teklif kararı olarak oylandı ve oy birliği ile kabul edildi.
1-Esenler Belediyesinin memur kadrolarına yapılması düşünülen dolu boş kadro değişikliği yerine ait ihdas: Oy birliği ile (Kabul)
2-Özel Kalem Müdürlüğünün görev ve sorumluluklarını belirleyen çalışma usul ve esasları: Oy birliği ile (Kabul)
3-Menderes Mahallesinde bulunan 1 2-3-4 parsellerin ilköğretim tesis alanından çıkarılıp emniyet lejantına, diğer parsellerin milli eğitim alanından çıkartılarak park alanı lejantına alınması: Oy birliği ile (Kabul)
4-İller Bankasından 10 milyon kredi kullanımı için borçlanma yetkisi: Oy birliği ile (Kabul)
5-Kemer Mahallesi 1076 ada (belediyenin ukdesinde) olan yerin vergi borçlarına karşılık 33 milyon bedelle hazineye devredilerek satın alınması: Oy çokluğu ile (Kabul)

Haberin geniş detayları geliyor…

 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli