AKP'li Esenler Belediyesi Vatandaşları Ulusala Şikayet Etti

AKP

AKP'li Esenler Belediyesi 2014 yılı Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi'ni ödemeyen yurttaşları gazeteye verdiği ilanla duyurdu. 2 bin kişiye yakın ismin yer aldığı ilanda yurttaşların borçlu olduğu miktarlar ise tek te

Esenler Belediyesi, Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi borçlarını ödemeyen yurttaşları isimleriyle birlikte gazeteye verdiği ilanla duyurdu. Belediyenin verdiği ilanda borçlu bulunan yurttaşların isimleri ve borçları kuruşu kuruşuna yazıldı. Yayımlanan ilanda 2 bine yakın yurttaşın ismi bulunuyor.
İlanda yapılan açıklamada ise, "213 sayılı V.U.K 103.106 maddeleri gereği ilan tarihinden başlamak üzere 1 ay içinde bizzat veya vekaleten belediyemize adreslerini bildirmeleri aksi taktirde iş bu ilanın kendilerine yapılmış sayılacağı ilan olunur" ifadeleri yer aldı.

CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ EMLAK VERGİLERİNİN ADİL OLMADIĞINI SÖYLEMİŞLERDİ
2017 Mart ayı Belediye meclisini ikinci oturumunda CHP’li meclis üyesi Mustafa Usta ve Yüksel Kılıç, Esenler’de emlak vergilerinin yüksekliği ile ilgili verdikleri Önergede, vatandaşın haberi olmadan emlak vergilerinin %30’lar çıvarında arttığını, Esenlerde binaların %80 inin kacak ve ruhsatsız olduğu belirtilmişti. 2016 yılında Esenler’de ki binalar 2. Sınıf üzerinden vergilendirilirken, 2017’de 1. Sınıf emlak vergilendirilmesinin adaletsizlik olduğunu söylemişlerdi.
 
Yerel basını yok sayan ve ilan kurulunu bir şey zanneden Esenler Belediye Başkanı Göksu ve belediyenin yetkilileri belli ki akıllanmadılar… Yerel basını yok sayarak yaptıkları ve yapacakları yanlışları ulusal medya yolu ile kamuoyunun bilgisine sunmamaya devam ediyorlar. Aslında yoksulluğu kamuoyuna sunan Esenler belediyesi, kendilerine oy verenleri gazete ilanı ile küçük düşürerek rencide etmiş oldu.

Yerel basın olarak Esenlerin ithal belediye başkanı Göksu’ya “Fakirlik yok mu” “Esenlik Kenti”  sakinleri vergi yüzsüzü mü yoksa vergisini ödeyemeyecek kadar yoksul mu? diye sormak görevimiz. Bekleyin kamu yararına haberlerimizi elbette yazacağız.


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı