AKP'li Belediye Başkanı'ndan Birer Saat

AKP

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı yaklaşan milletvekilliği seçimlerine şimdiden yatırım yaparak İstanbul’daki muhtarların hepsine birer kol saati vererek seçim startı verdi.

AKP’li Belediye Başkanı'ndan Birer Saat

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı yaklaşan milletvekilliği seçimlerine şimdiden yatırım yaparak İstanbul’daki muhtarların hepsine birer kol saati vererek seçim startı verdi.
 
Gazetelerde çıkan Haberlere göre, Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı, Esenler’de 16 mahalle muhtarına birer adet kol saati verdi. Arkalarında muhtarların adlarının da yazılı olduğu ENOK MAJOR marka saatlerin pahalı olduğuna dikkat çekmek istiyoruz. AKP'li  Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın hediye ettiği saatlerin parasının kim ve kimler tarafından ödendiğini sormak elbette hakkımızdır.

Saatler İBB yolunu açmak için
Muhtarlara gönderilen saat kutularının içinde Dr. Şadi Yazıcı ismiyle yazılmış bir bayram tebrikinin de yer aldığını öğrendik. Tuzla Belediye Başkanı’nın reklam kokan bu hediyesinin arkasında Yazıcı’nın kendisini İstabul’a tanıtmak amacının olduğu, gelecek dönemde kendisini İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na hazırladığı iddia ediliyor.

Alana da haram olsun verene de
Öte yandan Tuzla Belediye Başkanı’nın sadece Esenler’deki muhtarları mı yoksa İstanbul’daki diğer mahalle muhtarlarına da bu saatlerden gönderip göndermediği merak konusu oldu. İstanbul’da 952 muhtarın bulunduğu düşünülürse Tuzla Belediyesi’nin büyük bir harcama yaptığı söz konusudur. Şayet ödemeyi belediye kasasından yapmışsa saat şovuna milyonlarca liralık harcama Beytülmal'dan feda edilmiştir. Alana da haram olsun verene de haram olsun demekten başka bir şey diyemeyeceğiz. Hediye saatlerin sponsor aracılığıyla karşılanması durumunda da akıllara bu kez de şu sorular takılıyor; “Kim, neden böyle bir işe para yatırır. Tuzla Belediyesi’nden ihale alan firmalar mı bu saatlerin ücretlerini ödüyor. Öyleyse bir nevi belediye kasasından çıkan paralar dolaylı yollarla hediye saat şovuna yatırıldı demek doğru olsa gerek. Bu saat işi birilerini medyatik yaptı böyle devam ederse yazıcı bırakın medyatik olmayı tam bir şöhret olacak hem de kamunun malı ile.
 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı