AKP'li Başkana Komşularından Büyük Tepki

AKP

Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver’e evinin bulunduğu Yedikule Mahallesinde ki komşularından büyük tepki var !.. Başkan Suver, ikamet ettiği Yedikule Konakları’nın arka tarafına ki Piknik ve Eğlence alanını otopark yapma

AKP’li Başkana Komşularından Büyük Tepki
Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver’e evinin bulunduğu Yedikule Mahallesinde ki komşularından büyük tepki var !.. Başkan Suver, ikamet ettiği Yedikule Konakları’nın arka tarafına ki Piknik ve Eğlence alanını otopark yapmak isteyince mahalleli isyan etti. Tepkilerin odağında ki isim Belediye Başkanı Hasan Suver’in ise ne yapacağı merak konusu oldu.

 

“ Buranın Otopark Olmasına Müsaade Etmeyeceğiz”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz aylarda aldığı kararla Yedikule Mahallesi Tarihi Sur Bandı çevresinde bulunan Bostanları rekreasyon alanı ilan etmişti. Piknik ve Eğlence alanı olarak düzenlenmesi ön görülen ancak bir türlü hayata geçirilemeyen proje askıda beklerken Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver komşularını kızdıracak bir karara imza attı. Başkan Suver’in talimatı olduğu iddiasıyla Fatih Belediyesi rekreasyon alanına otopark yapmak için kolları sıvadı. Mıcır dökülen alan düzenlenmeye başlamıştı ki Suver’in de yaşadığı mahalle olan Yedikule Mahallesi sakinleri çalışmaya dur dedi. Sabah saatlerinde otopark yapılmak istenen alanda buluşan Fatihliler çalışmayı durdurdu ve “ otopark değil park istiyoruz! ” diyerek basın açıklaması yaptı. Yedikulelilere CHP Fatih İlçe ve Grup Başkanı Soner Özimer, Meclis Üyesi ve Grup Başkanı Vekili Kazım Akşahin, Meclis Üyesi Fazıl Uğur Soylu, Kadın Kolları Başkanı Vafsiye Esel ve çok sayıda CHP’li destek verdi. CHP Fatih İlçe Başkanı Özimer yaptığı açıklamada ; “ bizler Fatihlilerin yanındayız ve buranın otopark olmasına müsaade etmeyeceğiz.” dedi. Vatandaşlar ise ; “ Başkan Suver’in bizler burada komşularıyız, onun bizim yüzümüze bakacak hali kalmadı. Burada çocuk parkı dışında herhangi bir çalışmaya müsaade etmeyeceğiz.” dediler.
 
CHP’liler ve Mahalle Sakinleri yaptıkları incelemede ise Bestekar Musa Süreyyabey ve Hacı Piri Sokak’ta kanalizasyon giderlerinin tıkalı olduğunu ve bu sebep ile su baskınları yaşandığını tespit etti. CHP’iler kendi imkanları ile kanal açma çalışması yaptı. CHP Fatih İlçe ve Grup Başkanı Özimer; “ bizler konuyu ilçe meclisi gündemine taşıyacağız, mağduriyet olmaması için sorun çözülene kadar buradayız.” dedi. Özimer ve CHP’liler incelemeler sonunda vatandaşların alkışları ile mahalleden ayrıldı.

 

53 DSC_0677 DSC_0685 DSC_0691 DSC_0697  
Haber Engin Belli -İstanbul Mamşet   


 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli