AKP'li Bakan Zihniyeti

AKP

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, atama bekleyen 300 bine yakın öğretmene 'başka mesleklere yönelsinler' dedi.

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, atama bekleyen 300 bine yakın öğretmene 'başka mesleklere yönelsinler' dedi. Dinçer, sorunun 'kamunun geleneksel bir sorunu' olduğunu ifade etse de eğitim fakültelerinin kontenjanlarından ne kadar öğretmen ataması yapılacağına kadar belirleyen ve planlayan Milli Eğitim Bakanlığı 

Dinçer, atama bekleyen öğretmenler için "Bu kadar öğretmene ihtiyacımız yok, başka mesleklere yönelsinler" dedi. Taraf gazetesinden Hilal Kaplan’ın sorularını yanıtlayan Dinçer, atama bekleyen öğretmenlerin sorunlarının kamu yönetiminin geleneksel zafiyeti nedeniyle oluştuğunu belirterek suçu önceki hükümetlere atmak istedi. Dinçer konuşmasının devamında şunları söyledi: 

"Şu anda dışarıda 264 binden fazla mezunumuz öğretmen olarak atama bekliyor. İlköğretim, orta, tamamı atama bekleyen öğretmenimiz var. Halbuki MEB'in, şu anda eğitim sistemini aksatmadan yürütebilmek için kadrosu dışında sözleşme yaptığı ücretli öğretmen sayısı 60 bindir. Bugün hükümet, 'tamam ben MEB'in bütün ihtiyaçlarını karşılıyorum,' dediğinde bize 50 bin, 60 bin hatta 40 bin öğretmen kadrosu vermeleri halinde bizim mevcut okullaşma oranlarında öğretmen ihtiyacımız kalmayacak, diğerleri ne olacak? Bu ülkenin kaynaklarını, ihtiyaç duymadığımız öğretmenleri atayarak mı harcayacağız? Herkes kendi kabiliyeti ve kendi mesleğine uygun bir şekilde başka işlere de yönelsin, ihtiyacımız şu anda piyasada atama bekleyen insan kadar değil."

Eğitimin sorunu başka 
Röportajda, eğitim sisteminin anadilde eğitim ya da atama bekleyen öğretmenlerden daha acil sorunları olduğu da ortaya çıktı. Örneğin akıllı tahtalar, tablet PC'ler, okulların adlarının değiştirilmesi gibi. Atama bekleyen öğretmenlere başka iş bulmaları konusunda talimat veren Dinçer, YÖK’ün yapısını değiştireceklerini de söyledi. Eğitimin bütçesi ile ilgili değerlendirmeler yapan Dinçer, anadilde eğitim konusunu 'ideolojik', Milli Güvenlik derslerinin kaldırılması konusunu ise 'zamansız' bularak bu sorunların öncelikli sorun olmadığını belirtti. Gerçekleştirmeyi düşündükleri uygulamalar hakkında bilgiler veren Dinçer, bakanlığa gelir gelmez okulların isimlerinin daha doğrusu tabelalarının değiştirilmesi, okullara LCD panel etkileşimli tahtaların ve tablet PC’lerin alınması sorunlarıyla ilgilendiklerini söyledi.                                                                                    



  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli