AKP'leşen CHP'liler ve AKP'liler gazeteciler günümüzü kutlamayın

AKP

Esenler belediye meclisinde 10 Ocak Çalışan gazeteciler gününü kutlayan İYİ Partili Mikail Karapınar’dan sonra, özgür basın sözlerinden rahatsız olan AKP’li Ömer Çetinkaya, Enis Bozdağ v

AKP’li Ömer Çetinkaya ve Enis Bozdağ, bakın sizler ve CHP Esenler ilçe başkanı, CHP meclis üyeleri basın özgürlüğü hakkında en son hatta hiç konuşmamanız gerekir. Sizler bizim günümüzü lütfen kutlamayın. Özgürlük kelimesi sizlerin ağzına hiç ama hiç yakışmıyor.

SİZ NASIL DERSİNİZ “AKP DÖNEMİNDE BASIN ÖZGÜRDÜR”
Çünkü; Esenler ilçemizden söz edersek… Haklı olduğumuz ve mahkeme haklı olduğumuza karar verdiği bir haberden dolayı gazetemize erişim engeli getiren, mahkemeye veren sizlersiniz. Mahkeme davanın reddine karar verdiğini biliyorsunuz. Tarafsızlığımız ortada… CHP Esenler ilçe başkanının kirliliklerini yazan, taciz tecavüz bağlantısını haber yapan bizleriz. Bu haberimizin doğruluğunu bildiklerinden dava açamadılar ama haklı olduğumuz bir haberden dolayı ceza aldık. Yanı engin denizleri aştık, küçük bir suda boğulduk. Bu durum AKP döneminde yargının durumunu özetlediği gibi CHP’lilerinde basın özgürlüğüne karşı tutumunu göstermiş oldu. Onun için başta CHP Esenler ilçe başkanı olmak üzere Esenler’de siyaset yapan CHP’liler, AKP’li Ömer Çetinkaya ve Enis Bozdağ,  basın özgürlüğü sözünü ağzınıza alarak bu onurlu mesleğimizi kirletmeyin. 




AKP’nin iktidarında en az 700’ün üzerinde gazeteci meslektaşımız tutuklandı, çok sayıda gazete ve haber sitesi kapatıldı, basın ve yayın organları sansürlendi. Bunlar olmuşken siz nasıl dersiniz “AKP döneminde basın özgürdür”


"CHP'LİLERİ TAMAMEN AKP'LEŞTİRDİNİZ"

AKP’nin 18 yıllık iktidarı döneminde artan baskı ve insan hak ihlallerinden yoğunca nasibini alan kesimlerin başında meslek faaliyetlerinden dolayı gazeteciler geldi. Geçen süre zarfında yüzlerce gazeteci hakkında dava açıldı, yüzlercesi tutuklandı yine çok sayıda gazete ve haber sitesi de kapatıldı. Gazetecilerin en çok tutuklandığı yıllar ise OHAL uygulandığı 2016 ve 2017 yılları. Koronavirüs salgınına rağmen şu an 100’ü aşkın gazeteci tutuklu bulunurken, en az 200’ün üzerinde gazetecinin yargılanması devam ediyor. Bunlar AKP İktidarı döneminde olmuşken sizler basın özgürlüğü diyebilmeniz aklımızla dalga geçmektir” bu yaşanmışlıklara CHP’li iki meclis üyesinin sessizliği sizinle aynı kafa yapısında olmalarından kaynaklanıyor, onları kendinize benzettiniz, CHP'lileri tamamen AKP'leştirdiniz.


AKP döneminde Türkiye Cumhuriyet tarihinin en derin demokrasi krizlerinden birini yaşadık. Mutlak gücü elinde bulunduran ve bu sebeple mutlak olarak yozlaşmış bir iktidar nedeniyle toplumsal, siyasal ve ekonomik sorunlar her geçen gün derinleşerek arttığı bir yerde siz basın özgürdür diyerek yalan konuştuğunuzun farkına varın.

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli