AKP'Lİ ÇETİNKAYA: MUHALEFET KENTSEL DÖNÜŞÜME KARŞI MI?

AKP

Esenler Belediyesi Meclisinin Ocak ayı 2. Birleşimi birinci birleşime göre daha sakın, seviyeli ve saygılı geçti. Toplantının güldüreni CHP’li Kemal Şahin olurken, susmayı beyefendilik kabullenen CHP’li Cafer Tu

Esenler Belediyesi Meclisinin gündeminde raporlar vardı ve raporlar görüşülmesinde Muhalefet meclis üyeleri sorular sordu AKP’li Ömer Çetinkaya soruları bu sefer hararetle değil bir abi üslubu ile cevapladı. Bazı raporlarda millet ittifakı birbirine ters düştü,6 nolu rapora AKP, MHP, CHP evet oyu verirken İYİ Parti hayır oyu verdi. 10 nolu rapor üzerine ise yoğun tartışma yaşandı.

 AKP’li Ömer Çetinkaya, sorulan sorulara şöyle cevap verdi: Esenler Belediyemizde tüm belediyelerde olduğu gibi sözleşmeli personel çalıştırma yetkisi var, bizde de 55 kişi çalışıyor. Bu arkadaşlarımızın hangi alanlarda ve hangi kadrolarda çalışabileceğini bakanlığın daire başkanlığı yayınlıyor” dedi.

“BİZ BELEDİYELERİN ÜSTÜNDE ÇOK ÇOK GÜÇLÜ BİR İŞ YAPIYORUZ”
10 nolu rapora muhalefet hayır oyu vermesi üzerine, AKP’li belediye başkan yardımcısı Ömer Çetinkaya, ” Şu anda Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini yürüten bir belediyeyiz. Biz belediyelerin üstünde çok çok güçlü bir iş yapıyoruz, bu güçü bize güvenerek vatandaşlarımızın vermiş olması anlamlıdır. Esenler ilçemizde meskun mahal içerisinde donatı alanlar üzerinde taşınmazlar var. Bu taşınmazlarla transfer alanındaki konutları transfer ediyoruz. Daha önce bu mecliste bu kararı almıştık. Transfer alanında konutları alma yetkimiz yoktu, şimdi bu kararla belediyemizde bu taşınmazların alma yetkisi istiyoruz. Muhalefet bu rapora hayır demekle neye hayır dediklerini ya bilmiyorlar ya da bilerek vatandaşlarımıza kötülük yapmak istiyorlar. Soruyorum siz kentsel dönüşüme karşımısınız? Siz bu hayır oylarınızla vatandaşa transfer yapılacak yerlere geçmeyin demiş oluyorsunuz. Biz sizlerin verdiği bu karara şaşırdık. Siz bu karara evet demiş olsaydınız kentsel dönüşüme de evet demiş olacaktınız” dedi.

KAHVECİ: BUGÜNE KADAR YAPTIKLARINIZ GÜVEN VERMEDİĞİ GİBİ YANLIŞ VE HALKIMIZIN ZARARINA OLMUŞTUR

İyi Partili Mikail Karapınar: biz bu rapor hakkında Ömer Başkandan açıklama istedik ve dedik raporlar bize geç geliyor ama Ömer başkan bize yeterli açıklama yapmadı. Biz raporun içeriğini anlamadık. Bizler asla dönüşüme karşı olmadığımız gibi bir an önce dönüşümün yapılmasını istiyoruz. Bu tür konularda ilgili komisyon bizlere önceden 10 dakikalık bir sunum veya bilgi vermeli yanı siz şeffaf değilsiniz. Biz bilmediğimiz bir konuta neye hayır neye evet verdiğimizi bilmeden evet vermemizi veya hayır dememizi bizlerden istemeniz doğru değildir.

CHP’li Kemal Şahin ise kendini ve partisini rezil etmek için, ”bu raporda içerik olarak desteklediğimiz yanları olduğu gibi desteklemediğimiz tarafı da var. Biz bu raporun tümüne karşı değiliz” dedi ve tüm meclisi kahkahaya boğdu… Şahin'e sataşan AKP’liler ise “rapor bir bütünlük içinde hazırlanmış ama senin kafan bu işlere çalışmadığından ve aklın parçaçil olduğundan normaldir onun için sana başka birşey diyemiyoruz” dediler.

İYİ Partili Lütfü Kahveci: bu rapor üzerinde oy birliği sağlanamamasının sebebi, bu konuyla ilgili ilerki günlerde söz ve itiraz hakkımızı ukdemizde tutmak istedik. Sizlerde biliyorsunuz ve kabul edersiniz ki bugüne kadar yaptıklarınız güven vermediği gibi yanlış ve halkımızın zararına olmuştur. Yaptıklarınızla yalnız kendiniz memnuniyet duydunuz ama zararı vatandaşın sırtına yüklediniz. Biz yarın bir gün olabilecek bir olumsuzluğa karşı hakkımızı saklı tuttuk” dedi.   
 


  • Cumartesi 29.7 ° / 20 ° Güneşli
  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli