AKP ve MHP- HDP üzerinden siyasal soykırım operasyonu yapıyor

AKP ve MHP- HDP üzerinden siyasal soykırım operasyonu yapıyor

HDP Esenler İlçe Başkanlığının düzenlediği “Hapishaneler gerçeği” panelinde konuşan Avukat Cengiz Çiçek: Zindanlarda yapılan saldırılara karşı en büyük direnişi gösteren yoldaşla

Bu coğrafyada özellikle Kürt halkının demokrasi ve özgürlük mücadelesi, 100 yıllık statükoyu  ve milliyetçi kafatasçılığı yerle bir etti. Sizlerin sürdürdüğü bu onurlu mücadele tüm sömürü aygıtlarını korkuttuğu gibi, zülüm ve sömürü çevrelerinin rüyasına karabasan gibi girdi.

AKP İktidarı ve bu düzenin savunucuları biliyorlar ki Kürt halkının verdiği özgürlük mücadelesi kazanırsa yüz yıllık kötülük düzeni, bu faşist düzen yerle bir olacak. Bakınız sizlerin, bizlerin, bu ülkenin sosyalistlerinin ve aydınlarının verdi bu yüz yıllık mücadele tasfiye edilirse bu ülkede bir daha geri dönülmez bir çıkmaza girecektir ve 21. Yüzyılda 2. Yüzyılı yine egemenler kazanacaktır. Yine siyasal, fiziksel ve kültürel soykırımdan yana olan eli kanlı katiller kazanacaktır.

Bakınız geçmişten günümüze yanı her zaman hapishaneler, devletin ideolojik ve fiziksel saldırılarının altındaydı ama bugün özellikle hapishanelere dönük, zindanlara dönük devletin bugün katmerli baskı uygulamasının özel bir nedeni var. AKP- MHP İktidarı kendi ömürlerini uzatmak için bu coğrafyanın tüm direnen kesimlerine, emekçilere, kadınlara, halklara ve inançlara bir saldırı davası başlattı. HDP üzerinden siyasal soykırım operasyonu ve Kürt halkının üzerinden kültürel soykırım tehdidi hapishaneler gerçeği ile yüz yüze olduğumuz bir dönem yaşıyoruz.
  • Unutmayalım biz halkız, vurmakla, kırmakla yok olmayacağımızı en iyi biz biliyoruz. Bizler ilk defa bedel ödemedik ve son da olmayacak. Şunu bilmelisiniz ki direnişin zaferi halk hareketinin birlikteliğinden geçmektedir. Zindanlar bize bir gerçeği anlatıyor, mantığı ise irade kırmak, belleksizleştirmek ve insanlık onuruna yakışmayan işkencedir.  Hapishanelerin mantığı bunun üzerine kurulmuştur. Kendileri gibi düşünmeyenleri düşüncesinden alıkoymak, kafasının içini boşaltmak, kendi yanlışlarını doğruymuş gibi kabullendirmeyi aşılamaktır.  Hapishaneler bu yönüyle devletler arası en büyük saldırı mekanlarıdır. Aslında 40 yıllık zindan tarihi bu yapılanların ispatları ile doludur” diyerek hapishanelerde yapılan yoğun saldırıları anlattı.
 
 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli