AKP, Rant Uğruna Doğayı, Kültürü Tahrip Ediyor'

AKP, Rant Uğruna Doğayı, Kültürü Tahrip Ediyor

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi'nin Genel Kurul'da görüşülmekte olan ''2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı' hakkındaki, cevre ve şehircilik bakanlığını “cevre mi rant mı? de

“AKP, Rant Uğruna Doğayı, Kültürü Tahrip Ediyor”
 
Gülay Yedekçi / 5 Mart 2016 / 8.Tur Bütçe Konuşması
 
CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi'nin Genel Kurul'da görüşülmekte olan ''2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı' hakkındaki, cevre ve şehircilik bakanlığını “cevre mi rant mı? desem, tabii ki rant” diyerek eleştirel bir konuşma yaptı.
 
Yedekçi, “ yanlı ve taraflı kararlarla yaşam değerlerimiz ve toplumsal geleceğimiz yok ediliyor. Selçuklu mimarisi diyerek arkasına poyrazı alarak, yani Diyarbakır evlerini, orijinal Selçuklu mimarisinin yok edildiği, Hasan keyfin sular altında kalmasından mı bahsedelim, TOKİ’nin Bursa’nın böğrüne hançer gibi saplandığından mı bahsedelim?  Dönemin en büyük mimarisi Mimar Sınanın camisini gölgede bırakan ranta uzanan kulelerden mi bahsedelim.  İnsanların mülkiyet hakkını gasp ettiğiniz kentsel dönüşümden mi bahsedelim”  diyerek AKP’nin rant uğruna doğayı, kültürü nasıl tahrip ettiğini bir bir anlattı.

 
5 Mar 2016 tarihinde yayınlanan İşte o video.

 

 
 
 


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli