AKP İktidarı, Koltuk Değneği, Devlet Olanakları

AKP İktidarı, Koltuk Değneği, Devlet Olanakları

CHP İstanbul Sol Kanat Sorumlu Başkanı Münir Aydın, Anayasa değişikliği için yapılan 16 nisan referandumu ve sonrası ile ilgili görüşlerini bir rapor hainde CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ,CHP Milletve

AKP İktidarı, Koltuk Değneği, Devlet Olanakları
CHP İstanbul Sol Kanat Sorumlu Başkanı Münir Aydın, Anayasa değişikliği için yapılan 16 nisan referandumu ve sonrası ile ilgili görüşlerini bir rapor hainde CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ,CHP  Milletvekili ve Parti Meclisi Üyelerine Bildirdi.
 
İşte CHP İstanbul Sol Kanat Raporu
16 Nisan 2017 tarihinde yapılan Anayasa değişiklikleri ile ilgili referandumda partimiz CHP; Genel Başkanı, örgütü ile beraber ve partimiz dışındaki hayır diyen demokratik kitle örgütleri ve siyasal partiler ile yaptığı birliktelik sonucunda başarılı bir sonuç alınmıştır. AKP iktidarı ve koltuk değneği olan Bahçeli bütün devlet olanaklarını kullanmalarına rağmen halkımız onlara çok güçlü bir HAYIR tokatı vurmuştur.
 

OHAL ortamında devlet olanakları dışında devletin ceberut yönü de devreye sokularak HAYIR diyenler üzerinde baskı oluşturulmuştur. Demokrat parti iktidarı sonrasında 60 yıl sonra ilk defa bu büyüklükte bir bürokratik destek de alanlara sürülmüştür. Ancak Karadeniz, İç ve Doğu Anadolu da bulunan bazı iller dışında iktidar amacına ulaşamamıştır. Bu illerde bile siyasal iktidar ve destekçisi siyasal partide erime çok büyüktür. Siyasal iktidar ve her dara düştüğünde destekçisi olan siyasal oluşumun lideri de evet çıkarmaya yetmemiş devreye YSK sokularak referandum sonuçları halkın iradesine aykırı olarak evet olarak açıklanmıştır.
 
Açıklanan bu sonuç HAYIR oyu veren tüm oluşumların ve halkın tepkisini çekmiştir. İktidarın bu hukuksuzluklarına sadece meclisteki mücadele ile dur demek olanaklı olmayıp sokağın gücüne partimiz CHP destek vermelidir. Hak arama yaşamın her alanında ödünsüz olarak savunulmalıdır. İktidar baskı ve sindirme politikaları ile HAYIR diyen kesimler üzerine baskı oluşturmaya gözaltılar ile devam etmektedir. Bu aşamadan sonra HAYIR diyenleri savunmak partimiz CHP açısından vazgeçilmez bir görev olmalıdır. Bu bağlamda birlikte hareket edebileceğimiz siyasal parti ve oluşumlar ile işbirliğinin devamı partimize iktidar yolunu açacaktır. Yakalanmış olan bu işbirliği ortamı iktidar yandaşlarının çirkin ve ahlaksız saldırılarından etkilenerek heba edilmemelidir.
 
CHP Sol kanat olarak hem dışımızdaki siyasal partiler hem de Demokratik Kitle Örgütleri ile işbirliğini çok önemsiyoruz. 2016 Yılında CHP Sol Kanat olarak çeşitli Demokratik Kitle Örgütleri ile yaptığımız görüşmelerde CHP’nin çatı olacağı Demokrasi Bloğu (cephesi) oluşturulması önerisini bu örgütlere götürdüğümüzde görüştüğümüz DKÖ’lerinden bu girişimi çok olumlu gören ve destek açıklamalarını gördük. Bu görüşmeler ülkemizin en büyük DKÖ’leri olan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, TTB Merkez Konseyi Başkanı Reşat Tükel, TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu adına Cevahir Efe Akçelik ile yapılmıştır. Artık bu tür işbirlikleri ve blok oluşturulması hepimizin önünde en önemli görevdir. Bu görevi üstlenmek partimiz CHP’nin yönetim kadrolarına düşmektedir. Hem TBMM de hem de sokakta partimiz halkımızın sözcüsü olmalıdır.
 
HAYIR diyenlerin motivasyonlarının devam ettirilmesi ve işbirliğinin sürdürülmesi için HAYIR oyunun çoğunlukta olduğu Büyükşehirlerde partimiz CHP gecikmeden HAYIR diyen kesimler ile beraber “HAKKIMIZI İSTİYORUZ MİTİNGLERİ” düzenlemelidir. Unutulmamalıdır ki iktidara giden yol sokaklardan geçmektedir. Bu iktidarın ülkemizde yapmış olduğu 15 yıllık tahribatı ancak tüm demokratik kesimlerin işbirliği ile düzeltebiliriz.
 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı