AKP Esenler'de Hollanda Faşizmini Aratmadı

AKP Esenler

Yaklaşan başkanlık referandumu öncesinde iktidar karşıtı olan siyasi partiler “HAYIR” çalışmalarına zorda olsa devam ediyor. AKP’nin iktidar imkanlarını kullandığı yetmezmiş gibi birde şiddet ve baskı uygulam

AKP Esenler’de Hollanda Faşizmini Aratmadı

Yaklaşan başkanlık referandumu öncesinde iktidar karşıtı olan siyasi partiler “HAYIR” çalışmalarına zorda olsa devam ediyor. AKP’nin iktidar imkanlarını kullandığı yetmezmiş gibi birde şiddet ve baskı uygulaması hem siyasileri hem de hayır oyu verecek olan yurttaşları çileden çıkardı.

Esenler CHP hayır aracına AKP yöneticileri tarafında saldırı düzenlendi. Esenlerde hayır çalışması yürüten CHP Esenler seçim aracı cumhuriyet meydanında bulunan ilçe binasının önüne gitmeye çalışılırken yolu zabıtalar tarafından kesilerek geçmesine izin verilmedi. Yetkililerle iletişime geçmeye çalışan ilçe yöneticilerine bir gurup AKP’li tarafında saldırı yapıldı.

Edindiğimiz bilgilere göre `hayır` aracı Esenler Davutpaşa caddesinde ilçe binası önüne gitmeye çalışılırken yolu zabıtalar tarafından kesildi. Aracın içinde bulunan araç şoförü ve CHP Esenler ilçe başkan yardımcısı Nazım Özgür yetkililere ulaşmaya çalışılırken, AKP Esenler ilçe başkan yardımcısı Abdurahman Bölük’ün başını çektiğini öğrendiğimiz bir gurup araca ve ilçe başkan yardımcısına saldırarak hakaret ve küfürler yağdırdı. Esenler belediye başkanın korumasının zamanında olaya müdahalesi olayların büyümesini engelledi.


Arbede sırasında CHP esenler ilçe başkan yardımcısı Nazım Özgür’ün kıyafetleri saldırganlar tarafından parçalandı.

Olay yerine gelen CHP Esenler İçe Başkanı Bülent Ütebay. tüm örgütü sükunete çağırdı ve açıklama yaptı. Ütebay, “ bugün burada bir kere daha yasalar çiğnendi, hukuka kafa tutuldu. Bizim geleneğimizde insana saygı var, hukuk var, adalet var. Ver her şeyden önemlisi demokrasi var, kişi hak ve özgürlükleri var. Sizleri sağduyuya davet ediyorum. Biz yasalara uyar hak ve hukuk gözetiriz, biz adaletli davranırız, eşitlikten yanayız. Ezmeyiz kimseyi de ezdirmeyiz, yani biz insanız ve insana değer veririz. Yapılan tamamen bir hukuksuzluktur. AKP’den ve onun belediye başkanından başka ne beklenirdi. Bu şunu gösteriyor,16 Nisanı beklemeden Esenler’e faşizm geldi. Ama hevesleri kursaklarında kalacak, vereceğimiz hayır oyları ile hem ülkemizi hem de insanlığı kurtaracağız. Düşünün, birde sandıktan evet ç,karsa bize yapılanlar halkımıza mislisiyle yapılacak.  AKP’nin yasakçı ve despot uygulamaları ile karşı karşıyayız. Yürütmekte olduğumuz referandum çalışmasına engel olunmaya çalışılıyor. Kendilerine şunu sormak istiyorum yaptığınız hukuksuzluğun Hollanda dan ne farkı var demokratik, yasal bir çalışma hakkımızı bile elimizden alınmaya çalışıyorsunuz, sizin demokrasi anlayışınız böyle mi? Yılmayacağız çalışmalarımıza korkmadan, ürkmeden devam edeceğiz. Onlar korkuyor, kazanan hayır olduğunu biliyorlar. Biz haklıyız ve direne direne kazanacağız. Belediye başkanına da çağrıda bulunuyorum siyaset yapacaksa görevinden istifa edip alanlarda çalışmalarını yürütsün. Belediye kurumlarının imkanlarını kullanarak taraflı davranması etik değildir. Gerekli şikayetlerde bulunduk, suçlular er yada geç adalede hesap verecekler”

AKP yöneticileri polis ve zabıtanın görevini üstlenerek böyle bir olayda başrolde olmaları vatandaşların tepkisine neden oldu.

 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı