"AKP, Çapan'la yarışmaktan korktu"

CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Gürbüz Çapan'ın Yargıtay'da bekleyen 5 yıllık cezası onandı.

"AKP, Çapan'la yarışmaktan korktu"
 
CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Gürbüz Çapan'ın Yargıtay'da bekleyen 5 yıllık cezası onandı.
 
CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Gürbüz Çapan'ın Yargıtay'da bekleyen 5 yıllık cezası onandı. 2009 seçimlerinden önce de Aday olan Çapan, Ergenekon'a iliştirilip cezaevine konulmuş ve adaylığı engellenmişti. 2009'u akıllara getiren Yargıtay'ın onama kararı,"AKP, Çapan'la yarışmaktan korktu" yorumlarını da beraberinde getirdi.

Seçim görevlilerine Gürbüz Çapan Seçim Koordinasyon Merkezi adına bir açıklama yapan Fuat Keskin, Çapan'ın kadrosunun tüm hızıyla çalışmaya devam edeceğini söyledi. 2009 yılındaki komploya benzer bir oyunun sahnelendiğini söyleyen Keskin, "Bizler ve gönüllülerimiz Gürbüz Çapan'ın adaylığı noktasında ısrarcı ve kararlıyız" diye konuştu.

CHP Merkez Seçim Ofisinde toplanan Esenyurtlulara hitap eden Koordinasyon Merkezi üyesi Fuat Keskin, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; "Yargıtay onaması doğrudur fakat hukuki süreci devam ettiriyorum; Gürbüz Çapan'ın bir ceza yatma durumu yoktur. Seçme ve seçilme haklarının önü açıktır. Bunu bizzat biz açıklıyoruz ki, arkadaşlarımız yalan, yanlış, dedikodu mahiyetinde dolaşan söylemlere inanmasın, mahalledeki yoldaşlarımız bunları bilsin. Gürbüz Çapan'ın beyanatında söylediği "Partiyi zorda bırakmam" ifadesi kendisinin siyaset adamlığıyla ilgili bir sorumluluktur. Ama durum şudur ki, 2009'daki gibi bir oyun sahneye konmuştur. Bizler ve sizler Gürbüz Çapan'ın aday olması noktasında ısrarcı ve kararlıyız"
 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli