AKP, CHP koalisyonu zor'

AKP, CHP koalisyonu zor

Son günlerde yaşanan terör olaylarını nefret ve şiddetle kınadıklarını belirten Rumeli Balkan Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı, “Bu saatten sonra tüm siyasiler benim koltuğum, benim partim anlayışın?

“AKP, CHP koalisyonu zor…”

Son günlerde yaşanan terör olaylarını nefret ve şiddetle kınadıklarını belirten Rumeli Balkan Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı, “Bu saatten sonra tüm siyasiler benim koltuğum, benim partim anlayışını bir tarafa koyup ülkemizin geleceği için birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelidirler.” Dedi.

AKP’nin CHP ile koalisyon hükümeti kurma olasılığını da düşük gördüğünü belirten Rumeli Balkan Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı açıklamalarına şu şekilde devam etti;

“7 Haziran seçimlerinin hemen ardından gazeteniz 7/24esenlerhaber’e bazı açıklamalarda bulunmuş ve demiştim ki; bundan sonra Türkiye koalisyonlara alışacak. Evet, 7 Haziran seçimlerinden bu güne yaklaşık 2 ay geçti. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Davutoğlu’na verdiği hükümeti kurma görevinin üzerinden de yaklaşık 35 gün geçti. Hükümetin kurulması için sürenin dolmasına da yaklaşık 10 gün kaldı. Geçtiğimiz süre içerisinde parti yöneticileri birçok kez bir araya gelerek saatlerce görüşmeler yaptılar. Ancak AKP ve CHP Genel Başkanlarının son olarak 4 saat 20 dakika görüşme yapmaları ülkemin geleceği adına gerçekten çok önemli.

Çünkü 7 Haziran seçimleri öncesi meydanlarda siyasi parti genel başkanları ve parti yöneticileri birbirlerine o kadar çok hakaret vari sözler kullandılar ki, bazı kesimler artık siyasilerin bir araya gelmelerinin imkansız olduğunu düşünüyordu. Ancak halkımız 7 Haziran seçimlerinde önemli bir mesaj verdi. Ve dediler ki; Biz bu dili ve birbirinize karşı tavrınızı tasvip etmiyoruz. Biz millet olarak sizi bir araya getiririz ve getirdik. Bu açıdan AKP ve CHP Genel Başkanlarının son olarak 4 saat 20 dakika görüşme yapmaları ülkemin geleceği adına gerçekten çok önemli. Demek ki isteniyorsa bir araya gelinebiliyor ve saatlerce konuşulabiliyormuş. İnşallah ülkemizin geleceği açısından bu görüşmeden bir sonuç çıkar. Arzum, temennim budur ama benim şahsi kanaatimi sorarsanız ben bir koalisyon hükümetinin kurulacağını imkansız olarak görmüyorum ama zor diye düşünüyorum.  

Benim koltuğum, benim partim…

Şuan ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor. Evladı fatihan torunları olarak acının, gözyaşının ve kanın ne demek olduğunu en iyi anlayanlardan ve yaşayanlardanız. Ülkemizde her gün şehit haberlerinin geliyor olması bizleri kahrediyor. Onun için biran önce ister meclis içerisinde olsun ister meclis dışarısında olsun tüm siyasi partilerin bir araya gelip ülkemizin birliği ve beraberliği, geleceği, bölünmez bütünlüğü ve kardeşliği adına tüm adımları atmaları gerekiyor. Ülkemizin geleceği adına bu saatten sonra hiç kimsenin benim koltuğum, benim partim deme lüksü yok. Ve asıl olan da budur. İnşallah bu idrak içerisinde olurlar ve en kısa süre içerisinde bu acı, gözyaşı ve akan kan diner.    

Nefret ve şiddetle kınıyoruz

Ayrıca araç içerisinde tonlarca yüklü bombalarla şehir içerisine girmek, karakollarımıza saldırmak, askerimizi ve polisimizi şehit etmek Türkiye Cumhuriyeti’ne meydan okumaktır. Yaklaşık 1000 yıllık bir tarihi olan bu ülkenin geleceğiyle hiç kimse oynayamaz. Ve onatılmamalıdır. Bu anlamda ben tüm siyasi parti genel başkanlarına sesleniyorum benim koltuğum, benim partim değil, benim ülkemin, benim milletimin ve devletimin geleceği düşüncesiyle hareket etmelidirler.

Bizde ülkemize yapılan bu hain saldırıları ve terör eylemlerini şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Çünkü bölmekle, parçalamakla ve savaşmakla hiçbir şey olmadığını görmek isteyen varsa balkanlara baksınlar, Orta Doğuya baksınlar. Buralarda yaşananlar gerçekten ciddi bir örnektir.”