Tarih: 09.09.2014 13:58

91.yıl Kutlamaları Törenle Başladı

Facebook Twitter Linked-in


90.yıl Kutlamaları Törenle Başladı

 Cumhuriyet Halk Partisinin 91. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi, İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen Taksim’de ki törende Atatürk anıtına çelenk koydu.

Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşunun 91. Yılı nedeniyle İstanbul İl Başkanlığı Taksim’de Atatürk Anıtına çelek koyarak kutlamaları başlattı. Törene CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal, Süleyman Çelebi’nin yanı sıra il ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.


CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, törende partililere hitaben yaptığı konuşmada Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşundan bu güne üç büyük dönüşümü, sırasıyla Cumhuriyet’in kuruluşunu, çok partili hayata geçişi ve sosyal demokrasiyi gerçekleştirdiğini belirterek sıranın büyük dönüşüme geldiğini, söyledi. Cumhuriyet tarihinin büyük dönüşümünü İstanbul’dan başlayarak gerçekleştireceklerini söyleyen ve Cumhuriyet Halk Partisi iktidara getireceklerinin sözünü veren Salıcı, “Bu temennilerle, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıldönümü başta Cumhuriyet Halk Partililere ve 91 yıllık çınara sahip olan tüm Türkiye’ye kutlu olsun. 9 Eylül’de Kuvay-i Milliye ruhu ve Mustafa Kemal’in ilkeleri doğrultusunda kurulan partimiz bugün aynı ruhla ülkesine sahip çıkarak insan hakları ve özgürlükçü demokrasi mücadelesini en ileri düzeyde sürdürmektedir.  Kuruluş yıl dönümümüz bir kez daha kutlu olsun”, dedi.


Salıcı konuşmasında;
Çarşı grubu için hazırlanan gezi parkı iddianamesine de değinendi. "Çarşıyla ilgili iddianamede savcılık ömür boyu hapis isteminde bulunuyor. Bir taraftar grubu Taksim'de gezinin haklarını savunmak dışında terör örgütü olmakla suçlanıyor. Allah aşkına bir çarşıya bakın bir de bunlar zamanında kurulan IŞİD'e bakın. Hangisinin terör örgütü olduğunu hep beraber görüyoruz zaten. Bu çarşı iddianamesi onların başına çökecek inşallah. Ben buradan bütün İstanbul Cumhuriyet Halk Partisi örgütü adına söz veriyorum. Eğer o dava başlarsa, o iddianame kabul edilirse çarşının direnişini mahkemelerde biz de takip edeceğiz. Biz bu yoldan geri dönmeyeceğiz arkadaşlar" ifadelerini kullandı.
 

Kutlamaların devamında akşam MKM’ de bir resepsiyon düzenleyecek olan CHP İstanbul İl Başkanlığı, 90. Yıldönümünü kutlarken 39 ilçe başkanı ve yöneticilerinin katılacağı kutlamalarda yerel seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulunması bekleniyor.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —