80 yaşında ama

80 yaşında ama

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Çanakkale’ye giden CHP Esenler Eski Belediye Başkan Adayı Aksal Örüklü ve CHP Meclis Üyesi Kemal Şahin ziyaretleri esnasında halkın nabzını da tutmayı ihmal etmediler.


 Örüklü ve Şahin’in Assos Bademli Köyü’ndeki bir benzin istasyonunu işleten 80 yaşındaki Ayşe Teyze ile yaptıkları sohbet ise satırlara şöyle yansıdı;  
 
 “Ben Almanya’dan emekli olduktan sonra doğduğum ve çok sevdiğim vatanıma döner dönmez iş hayatıma başladım. Ve açtığım benzin istasyonunda müşterilerime hizmette sınır yok diyerek ilerleyen yaşıma rağmen inatla çalışmaya devam ediyorum. Çünkü ben vatanımı ve bu vatan üzerinde yaşayan herkesi ayırım yapmadan çok seviyorum.


 
Ülke meseleleri
 
Ama ülkemizi yönetenler iktidarları uğruna halkımızı ayrıştırıyorlar ve yüzyıllarca beraber yaşayan insanları birbirlerine düşman ediyorlar. Kendilerinden olanlara iş ve aş imkanı sağlarlarken kendilerinden olmayanlar için bana ne diyorlar. Biz gurbet ellerinde yabancı olmamıza rağmen böyle muamele görmedik. Halkımız kendi ülkesinde yapancıymış gibi yaşamaya çalışıyor. Bakın bir Bakan çıkıyor " Biz zam veriyoruz, bize para kalmıyor.” diyor. Birileri ayakkabı kutularında para saklıyor ama kimse çıkıp bu paralar nerden geliyor diye sormuyor. Ben bu paraların halkın olduğunu düşünüyorum. Diğer yandan bazı vatandaşlarımız bu yaşananları sorgulamıyorlar. Ve bu siyasetçilere nasıl oy veriyor bunu da anlamakta zorluk çekiyorum.
 
İktidar yorgun ve yaşlandı
 
Çanakkale ve çevresinde yaşayan insanların durumu Anadolu’nun kırsallarında yaşayanlardan çok çok iyi. Buna rağmen Anadolu’da yaşayan insanlarımız kendilerini yoksul bırakanlara bırakın hesap sormayı üzerine birde oy vererek ödüllendiriyorlar. Fakat ben ülkenin iyi yönetilmediğini ve halkın günden güne yoksullaştığını gördüğüm için bu iktidara oy vermeyeceğim. Geleceğimizden umudumu hiç kaybetmedim fakat bu iktidar bir dönem daha başımızda kalırsa ülkemizde büyük felaketler olacağı korkusuyla yaşıyorum.
 


Ülkemizin birçok yerinde tarım ve hayvancılık tamamen bitme noktasına geldi. Zeytincilikle geçinen Ege Bölgesi’ndeki üreticiler resmen aracı kurumlara teslim edilmiş durumda. Gelecekte bu teslimiyetin de esarete dönüşeceğini düşünüyorum. Buradan tüm halkımıza sesleniyorum; ülkenin geleceği ve çocuklarınızın yarınları için eskiyen ve yaşlanan bu iktidarı bu dönem istirahat etmesi için cezalandıralım diyorum. Çünkü ben Almaya'dan emekliyim ve benim gideceğim bir yer var. Ya sizin gideceğiniz başka bir yer var mı?”