6 MAYIS SON DEĞİL, EMPERYALİZME KARŞI MÜCADELENİN İŞARET FİŞEĞİDİR!

6 MAYIS SON DEĞİL,  EMPERYALİZME KARŞI MÜCADELENİN İŞARET FİŞEĞİDİR!

Ankara Valiliği, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın mezarı başında yapılacak temsili anmayı pandemi ve "tam kapanma" bahanesiyle engelledi. EMEP ve CHP, engelleme kararına tepki gösterdi

CHP ÜYELERİNE PANKART ENGELİ
CHP Çankaya İlçe Başkanlığı tarafından Karşıyaka Mezarlığı'nda yapılan anmaya da engel çıkarıldı. Pandemi gerekçe gösterilerek CHP üyelerinin mezarlığa yürümesine ve pankart açmasına izin verilmedi. Bir süre devam eden tartışmanın ardından uzlaşma sağlandı.

Denizlerin fotoğraflarının bulunduğu ve "Sizinle varız" yazılı pankart toplandıktan sonra CHP üyeleri Denizlerin mezarına çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

 
 
Emek Partisi (EMEP) Ankara İl Başkanı Şükran Doğan, “Pandemi koşullarına uyarak anma yapabilmek için valiliğe başvurmuştuk. Henüz yazının cevabını bugün alacağız ancak dün akşam valilik tarafından arandık ve ‘tam kapanmayı’ gerekçe göstererek anmaya izin verilmediğini söylediler” dedi.
 
Emek Partisi (EMEP) Ankara İl Başkanı Şükran Doğan, “Özellikle büyük şehirlerde trafiğin vızır vızır işlediğini herkes biliyor. Kaldı ki fabrikalarda yan yana çalışılıyor. Ancak Deniz Gezmiş ve arkadaşları gibi bu ülkenin tam bağımsızlığı ve antiemperyalizm için mücadele etmiş bir kuşağın temsilcilerini anmaya izin verilmiyor. Bu aslında tahammülsüzlüğün boyutunu gösteriyor.
"Tam kapanma" adı verilen kısıtlamanın 1 Mayıs’ın engellenmesini gözeterek yapıldığı gibi 6 Mayıs için de aynı durumun söz konusu olduğunu belirten Doğan, “Kendileri yararına olmayan her şeyi pandemiyi fırsat bilerek yasaklıyorlar. Hem halk sağlığını hem de halkın bütün ihtiyaçlarını karşılamadan kapanma kararı uygulanıyor. Halkın gerçek değerlerine sahip çıkılmasına da izin vermiyorlar” dedi.


6 MAYIS SON DEĞİL, EMPERYALİZME KARŞI MÜCADELENİN İŞARET FİŞEĞİDİR!

VİDEO İZLE…
 

EMEP, devrimci gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilişlerinin 49'uncu yıl dönümünde yayımladığı video ile "Denizlerin günleri yine, yine Denizlere ihtiyaç var" dedi.

 
 
             
 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli