4 Ana Başlık Altında Sert Açıklama

4 Ana Başlık Altında Sert Açıklama

Esenler Saadet Partisi’nin her ayın başında yerel basın mensuplarına yerelde ve geneldeki gelişmelerin sunulduğu bu ayki bilgilendirme toplantısında dört ana başlık ele alınarak yerel basınla paylaşıldı.

Hüseyin Koç/7-24 Esenler Haber

4 Ana Başlık Altında Sert Açıklama


Esenler Saadet Partisi’nin her ayın başında yerel basın mensuplarına yerelde ve geneldeki gelişmelerin sunulduğu bu ayki bilgilendirme toplantısında dört ana başlık ele alınarak yerel basınla paylaşıldı.

Kahvaltılı toplantının sunumunu yapan Saadet partisi Esenler İlçe Başkanı Tuğrul Yalçinkaya, “Saygıdeğer basın mensupları geleneksel hale getirdiğimiz basın toplantımıza hoş geldiniz.

Esenler yerel basını olarak katılımlarınızdan ve Esenlerimizi ilgilendiren konulara hassasiyetinizden dolayı hepinize teşekkür eder saygılarımızı sunarız. Bu toplantımızda aşağıdaki başlıkları sizlerle paylaşacağız.

 


Kentsel Dönüşüm
Esenler Trafiği
Belediye Yönetiminin Partizanca Tutumları
Plansız ve Programsız İşler Yapılması

Kentsel Dönüşüm Konusu:


Belediye yönetimi kentsel dönüşümden ne anladığını hala ortaya koyamamıştır. Kentsel dönüşümü hayat kurtaran bir proje olarak sunmasına rağmen seçimlere kadar ilan ettiği bölgeler haricinde dönüşüm çalışması yapmayacağını söylemesi bu işin önemini kavrayamadığının en belirgin göstergesidir.

Belediye seçtiği noktalara ve projelerdeki belirsizliklere ve gizlemelere bakılırsa kentsel değil rantsal dönüşüm peşinde koşmaktadır. İlan ettiği rakamlar ve söyledikleri birbirini tutmamaktadır. 1447 daire verip 2900 daire yapılması öngörülmüş ve ilan edilmiş iken buradaki rantı biz ortaya koyunca projenin değişeceğinden dem vurmaya başlamıştır. Hem de bunu saklamak için belediye başkanının makamına yakışmayacak bir tarz ile bu potu saklamaya çalışmıştır. Alan varsa vereyim yapsın diyerek yine bu işleri anlamadığını ortaya koymuştur. Bu işler senin vermenle oluyor ise ihale yapmanın anlamı ne. 1447 daire yerine 2900 daire yapılacak ise bunu Esenler'de her müteaahit zaten yapar.



Bu işte şov bitip sıkıyı gördükçe beceriksizliği örtbas etmek için basına, muhalefete, muhtarlara herkese çatmaya başlamıştır. Şimdi de son olarak boş arsaya anam da yapar gibi veciz ifadeler ile seviyeyi düşürmeye başlamıştır.  

Kentsel Dönüşümü rantsal dönüşüme çevirdikleri için gizli bir şekilde yapmaktadırlar. Belediye meclisleri bile bu konuda bypass edilmiş durumdadır. Bu konuda yetki yolsuzluğu ispat etsinler istifa etmeyen şerefsizdir demesine rağmen yolsuzluk ispatı yapılmış ve orada duran Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın inisiyatifine bırakılmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının TOKİ eli ile plan katliamı yaptığı bu işler ile ilgilenen herkesin malumudur. Kamu yararı adı ile birileri zengin edilirken şehirler beton çöplüğüne çevrilmiştir. Bu arada YTÜ bahçesine yapılan 499 konut ta tamamen rantçı ve doğa katliamına örnek olarak gözümüzün önünde yükselmektedir.

Şehir ve mülkiyet algıları yanlış olanlar şehir kurarken daha çok daire daha çok mülk peşinde koşmakta bu da peşinden rantı getirmektedir. Rantı önlemek akıllı ve namuslu bir yönetimin önceliği olması gerekirken olaya sadece paragözlüğü ile bakıp bu halkın yapısına uygun olmayan konutlar üretmek rantçılıktır.




Esenler Trafiği:

Esenler trafiği hepimizin malumu olduğu şekilde gerek yanlış kaldırım imalatlarından gerek trafik akışının iyi yönlendirilememesinden dolayı keşmekeş bir halde devam etmektedir. Ana güzergâhın tek yöne çevrilmesi ve bunun iyi duyurulamaması vatandaşımızın mağduriyetini arttırmaktadır. Trafik cezaları önleyici ve düzenleyici olmaktan çok mağdur edici bir hale bürünmüştür.

Belediye Yönetiminin Partizanca Tutumu:

Seçimler yaklaştıkça belediye yönetimi partizanlığı iyice ele almış iktidar partisinin ilçe başkanı ve yöneticileri ile belediye adına etkinlikler düzenlemeye başlamıştır. Esenler protokolünü daha oturtamayan ve bizim soru önergesi ile sorduğumuz etkinliklerde protokolün ayakta bırakıldığı ve birilerinin ön koltuklara kurulduğu halkımızın gözünden kaçmamaktadır.  Boş vaatler konusunda uzman belediye başkanımız meclis üyelerini görmezden gelerek enesini tatmin etse de makamının ağırlığını kaldırmadığını göstermektedir.



Plansız Ve Programsız İşler Yapılması:

 Daha iki gün önce açılışını yaptıkları ESTİM ile ilgili Ocak ayında halka cevap verilmiyor diye soru önergesi sorduk belediye yönetimi açılılş yaparak düzensizliğini örtbas etmeye çalıştı. Hala 1/1000lik planlar İBB'den çıkartılamadı, ilan edilen Afet riskli bölgelerin planları halkımıza arz edilemedi. Maketler üzerinden gözler boyanarak asıl amaç ve niyetler saklanmaktadır. Plansız ve zamansız iş yaptıklarından dolayı yaptıkları kaldırımlar çökmeye başlamıştır. En bariz örneği Dörtyol Meydanı düzenlemesindeki karo taşlarıdır. Plansızlığın maliyetini düşünmemekteler ve hala vaat ettikleri stratejik plan hedeflerine ulaşamamış durumdadırlar.

 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı