“29. YILDÖNÜMÜNDE SREBRENİTSA KATLİAMINI UNUTMADIK- UNUTMAYACAĞIZ”

“29. YILDÖNÜMÜNDE SREBRENİTSA KATLİAMINI UNUTMADIK- UNUTMAYACAĞIZ”

CHP İstanbul İl sekreteri Soner Özimer, Srebrenitsa Katliamı ya da Srebrenitsa Soykırımı, İnsanlığa karşı işlenmiş büyük vahşettir” dedi ve 7 Temmuz anma koşusuna tüm örgüt üyelerini ve yurttaşları davet etti.

CHP İstanbul İl sekreteri Soner Özimer,  “Srebrenitsa Katliamı ya da Srebrenitsa Soykırımı, insanlığın İkinci Dünya Savaşından sonra yaşadığı ve tanık olduğu en büyük vahşettir. 1995 yılında Sırp güçlerinin yaklaşık 8 bin Müslüman erkek ve genci öldürdüğü  Dünya Savaşı'ndan sonra meydana gelen en büyük toplu soykırımının yapıldığı o günü unutmadık… Unutmayacağız. Cumhuriyet halk partisi olarak bu katliamı lanetlemek ve katledilen Müslüman soydaşlarımızı anmak için (SEBRENICA- BOŞNAK SOYKIRIM ANMA KOŞUSU) etkinliği programı düzenledik. 

Haber Yılmaz Boyraz

7 Temmuz (2024) Pazar günü saat 0.9’da Florya sahil Balıkçılar meydanında bu katliamı ve işlenen insanlık suçuna karşı tüm yurttaşlarımızla birlik olacağız, el ele verip; unutmadık – unutmayacağız diyerek bu suçu işleyenlere ve bu suça ortak olanlara haykıracağız.   

1995 yılında Avrupa’nın göbeğinde binlerce insan katledilirken, işkence görürken, çocuklar hunharca katledilirken ve tüm bu süreç boyunca pasif kalan Birleşik Milletlerin sessiz ve çözümden uzak tavırları günümüzde de hala tartışma konusu olmaya devam etmesi yüreğimizdeki ateşi harlıyor. 

Yugoslavya’nın sancılı parçalanışında en çok zarar gören ve en büyük kayıpları verenler arasında Bosna Hersek yer almıştır. Katliamın temel aktörleri olarak gösterilen Sırp generaller yakalanmış ve mahkemede hakim karşısına çıkarılmışlardır. Ancak Srebrenitsa’nın yaralarının kapanmaktan uzak ve kolay kolay unutulabilecek bir olay olmadığı aşikârdır. Halen daha yeni teşhis edilmiş cesetler, yeni teşhis edilmiş toplu mezarlar ortalıkta. 7 Temmuz Pazar günü bir kere daha bu işlenen insanlık suçunu, katliamı ve soykırımı lanetlemek için bir arada olacağız. Açılarımızı birlikte paylaşacağız.

 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı