29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Esenler'de Coşkuyla Kutlandı!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Esenler

Ulu Önder, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği cumhuriyeti, Türk milletine armağan edişinin, 98. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Esenler’de de büy&uum

Esenler’de öğrencilerin ve öğretmenlerin hazırladığı sunum, şiir, dans ve şarkılar ile bu önemli gün kutlandı.

Esenler bu yılda iki kutlamayı iki ayrı yerde gerçekleştirdi. İlk kutlama devlet protokolünün katılımıyla, siyasi partilerin katılmadığı bir törenle gerçekleşti. Esenler Cumhuriyet meydanına kurulan kutlama sahnesinin önünde sabahın ergen saatlerinde yerini ilk alan Esenlerin minik öğrencileri ve veliler oldu. Daha sonra kutlama alanına Esenler Kaymakamı, Belediye Başkanı, Milli eğitim Müdürü, Daire amirleri, İlçe emniyet müdürü ve vatandaşlar katılarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladılar.

  “Cumhuriyet; fikirlerde ve ruhlarda yarattığı güvenlik itibariyle büsbütün yeni bir hayatın müjdecisi olmuştur” sözünden hareketle Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacaklarına söz veren Esenler Milli eğitimi öğretmenleri, öğrencileri Cumhuriyet bayramı nedeniyle meydana kurulan sahneden Halk Oyunları Dans gösterisiyle büyük beğeni topladılar.

 
 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı