250 BİN KONUT İÇİN MİLYONLARIN “BİR UMUT” KUYRUĞU

250 BİN KONUT İÇİN MİLYONLARIN “BİR UMUT” KUYRUĞU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu sosyal konut projesi için bankaların önünde uzun kuyruklar oluştu. AKP’nin yaptığı sosyal konut mu beton ekonomisi mi bekleyip göreceğiz...

Sosyal konut projesine başvurular her yerde uzun kuyrukların oluşmasına neden olmaya devam ediyor. Başvurular e-Devlet, Halkbank ve Ziraat Bankası aracılığıyla yapılıyor. Başvurusunu çevrimiçi yapmayanlar sabah erken saatlerden itibaren iki kamu bankası önünde yoğunluk oluşturdu. Vatandaşlar, başvuru formlarıyla birlikte 500 liralık başvuru bedelini yatırmak için banka şubelerine gitti. 500 lirası olmayanlar ise bankadan boynu bükük ayrıldı.

“CUMHURBAŞKANININ PROJESİ BETON EKONOMİSİNİ CANLANDIRMAK”

Yaptığımız araştırmalara göre ve teknik insanlardan aldığımız bilgilere göre “Asrın konut projesi ismi altında vatandaşlar yine kandırılıyor.  “AKP’nin ve Cumhurbaşkanının yaptığı bu proje, seçime dönük bir çalışmadır. Bu proje beton ekonomisini canlandırmak, yandaşları olan müteahhitlere yeni iş imkanları sağlamaktır.  

“AKP KENDİ YARATTIĞI 'OLİGARK'LARA, İŞ OLANAĞI YARATTI”

Bakınız şu an piyasada, özel sektörün elinde 1 milyon konut var. Piyasa durgunluğu nedeniyle bu konutlar satılmıyor. Doğru olanı bu konutları TOKİ olarak satın al. Özel sektöre “bunun maliyeti nedir dersin ve al sana şu kadar kar ver daireyi dersin ve haz, r olan bu daireleri üstüne bir kar koyarak vatandaşa kura ile satarsın. Asıl yapılması bu ama bu iş biraz zor. AKP ve Erdoğan kolayını yapıyor. Siz yeni konut üreteceğinize bu konutları satın alarak vatandaşlara satmanız yerine, beton ekonomisi için proje üretmeniz doğru değildir. Yıllık konut ihtiyacımız 500 bindir, bunun 200 binine yakınını TOKİ yapıyor 300 binini ise özel sektör yapıyor.  TOKİ’nin her yıl 100 bin konut yapacağım diye beyanatı var ama 2019 yılından buyana hiç konut yapmadığı ortada. Yanı TOKİ her yıl 100 bin konut yapamamış, sözünde durmamış. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve  AKP kendi yarattığı 'Oligark'lar, iş olanağı yaratmak için ortaya böyle bir proje attı”

Hak sahipleri konutlarını ne zaman teslim alacak?

Projedeki ilk etap konutlarının iki sene içinde bitmesi hedefleniyor. Projenin tamamı ise beş sene içinde tamamlanacak. Proje onaylandıktan ve dairelerin kura sonucu belli olduktan sonra ödemeler başlayacak.

Konutların aylık taksitleri kaç TL olacak?

Vatandaşlar, 608 bin TL değerindeki 2+1 konutlara ayda 2.280 TL'den başlayan taksit ve 240 ay vade ile sahip olacak.

850 bin TL değerindeki 3+1 konutlara ise ayda 3.187 TL'den başlayan taksit ve 240 ay vade ile sahip olunacak.

  



Anahtar Kelimeler: KONUT MİLYONLARIN KUYRUĞU
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli