23 Nisan'ı coşku ile kutladık

23 Nisan

Sabah 09.00’da Nene Hatun Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çeleklerin koyulması ile başlayan törene Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Garnizon Komutanlığı Temsilcisi Piyade

7-24esenlerhaber/  Hüseyin Koç

23 Nisan’ı coşku ile kutladık

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sabah 09.00’da Nene Hatun Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çeleklerin koyulması ile başlayan törene Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Garnizon Komutanlığı Temsilcisi Piyade Albay Niyazi Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, İlçe Emniyet Müdürü Murat Şahin, Başkan Yardımcısı Faruk Aydın, AKP, CHP, MHP, SP İlçe Başkanları, bazı daire amirleri, okul müdürleri, Sivil Toplum Temsilcileri ile birlikte vatandaşlar katıldı. 




 

Çelenk sunma töreninin ardından protokol üyeleri sunuculuğunu Örfi Çetinkaya İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Ayfer Yüceer ve Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Metin Korkmaz’ın yaptığı Kemer Stadı’ndaki kutlamalara katıldı.
                              
                               

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun öğrencilerin bayramını kutlaması ile tören başladı.

Tören Yöneticisi Oruç Reis İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Işıl Fatma Aksanyar’ın komutu ile öğrencilerin geçit töreni ile protokolü selamlamasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan yaptı.

Ercan: Memleketi aydınlığa boğacak sizlersiniz

Gençlere, memleketi aydınlığa boğacak sizlersiniz diyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan sözlerine şu şekilde devam etti;

“Bugün unutulmaması gereken bir gündür. Çünkü bugün Ulusal Egemenliğimizin sembolü olan TBMM’nin kuruluşunun 92’nci yıl dönümüdür. Bugün toprakları yağmalanan yüce bir milletin düşmanlarını topraklarından atmak için yemin ettiği bir gündür.

Bugün yok edilmeye çalışılan bir milletin tek yürek haline geldiği bir gündür. Bugün Türk Milleti’nin kendini beğenmiş düşmanlara karşı Mustafa Kemal’in çevresinde çelik bir kale olduğu gündür. Bugün maddi yokluklar içerisindeki milletin manevi gücüyle yazdığı destan günüdür.

Eski bir binada yepyeni bir ruh ile bu devletin temellerinin atıldığı gündür. Bugün atalarımızın asil kanları ile yoğrulan ulusal egemenliğimizin Türk çocuklarına bayram olarak armağan edildiği bir gündür. Küçük hanımlar, küçük beyler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizlersiniz diyor, bayramınızı kutluyorum”

Engelliler büyüledi 

Öğrencilerin günün anlam ve önemini anlatan şiirleri ile halk oyunu ekibinin sahne almasının ardından Esenler Zihinsel Engelli Derneği’nin Mehteran Takımı muhteşem bir gösteri yaptı. Fatih Sultan Mehmet’in hayatından bir kesit sunan engelliler izleyenlerden büyük alkış aldı.

Devran Koleji’nden jimnastik şovu

Esenler Zihinsel Engelli Derneği’nin Mehteran Takımı’nın gösterisinin ardından ise Devran Koleji Jimnastik ekibinin şovuna geçildi. Öğrencilerin sahanın ortasına kurulan platformda yaptığı birbirinden önemli jimnastik hareketlerini protokol üyeleri ile birlikte stadı dolduran binlerce kişi ayakta alkışladı.

Final muhteşemdi

Daha sonra Aksoy, Oruç Reis, İsmetpaşa, Örfi Çetinkaya, Fidan Demircioğlu, Yunus Emre, Tacirler ve Atışalanı İlköğretim Okulu öğrencilerinin ortaklaşa yaptığı gösterilere geçildi. Öğrencilerin ellerindeki bez parçaları ile yaptığı gösterilerin finalinde ortaya çıkan Türk Bayrakları ile “Ata” yazısı ise dakikalarca ayakta alkışlandı.

                                 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı