21 Nisanda, 23 Nisanİpek Yolu' Esenlerli çocuklara kapalı

21 Nisanda, 23 Nisanİpek Yolu

Esenler Belediye Meclisi’nin 2015 yılında 5’nci Seçim Yılı 2’nci Dönem Nisan Ayı Meclis Toplantılarının ikinci birleşiminde 23 Nisan Ninni Festivalini Kadem (Kadın ve Demokrasi Derneği) ile ortaklaşa yapılması i

21 Nisanda, 23 Nisan“İpek Yolu” Esenlerli çocuklara kapalı

Esenler Belediye Meclisi’nin 2015 yılında 5’nci Seçim Yılı 2’nci Dönem Nisan Ayı Meclis Toplantılarının ikinci birleşiminde 23 Nisan Ninni Festivalini Kadem (Kadın ve Demokrasi Derneği) ile ortaklaşa yapılması için Göksu’ya yetki verilmesi komisyonca uygun görülmüştü.
 
2015 yılında 23 Nisan etkinlikleri “Ninni Festivali” ismi altında çarpıtılarak kutlanmıştı.  Bu sene ise “Ninni Festivali” “İpek Yolu, barış ve ekmek” olarak isimi de değiştirilerek ve yine çarpıtılarak 23 Nisanda değil de 21 Nisanda cumhuriyet meydanında, Esenlerin çocuklarının olmadığı etkinlikle kutlandı.  Her yıl olduğu gibi, bu senede kutlanmış gibi yapılan 23 Nisan etkinliklerinde 21Nisanda, 23 Nisan; İpek Yolu, barış ve ekmek” kutlamasındaEsenlerli çocuklara kapalı yapıldı.
 

“İpek Yolu, barış ve ekmek”
 Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, yedi yıldır düzenledikleri Uluslararası Barış Ekmeği Festivali ile çocukların dilinden dünyaya barış mesajı vermek istediklerini söyledi. Çocuk ve ekmeğin insanın hayatındaki en önemli iki kavram olduğuna dikkat çeken Başkan Göksu,"İnsanlığın en kıymetli varlığı olan çocukların masumiyeti ile çocukların artık her gün savaşın, her gün bombanın konuşulduğu bir dünya istemediklerini dünyaya duyurmak için buradayız. Bu yılki festivalin üç temel kavramı var; İpek Yolu, barış ve ekmek. İstiyoruz ki, dünün İpek Yolu bugünün barış yolu olsun. İpek Yolu'nun çocukları, 'bütün insanlığa dünyada artık barış istiyoruz' diye haykırsınlar istiyoruz. Belki duyarlar diye yedi yıldır dünya liderlerine barış ekmeği ve çocukların barış mektuplarını gönderiyoruz" diye konuştu.
 
“Her yıl Barış Ekmeği Esenler'de”
 Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da, dünya çocuklarının her yıl Barış Ekmeği Festivali'nde Esenler'de buluşmasının önemine dikkat çekti. Hiçbir şeyin bir çocuğun gülümsemesinden, mutluluğundan kıymetli olmadığını ifade eden Akdoğan, "Çocuk, masumiyettir, samimiyettir. Çocuklar ölüyorsa dünyada samimiyet, masumiyet ölüyordur. Savaşlar nedeniyle ülkelerinden göç ederken ölen yavrucaklar var. Bu yavrucaklardan onları ülkelerine kabul etmeyenler sorumludur. Ensar- muhacir anlayışıyla Suriyeli mültecilere sahip çıkıyoruz. Petrol kuyularımız, doğalgaz rezervlerimiz yok. Ama dünyanın neresinde bir gariban varsa yardımına koşuyoruz. İnsani yardımda dünya birincisiyiz. Bu yüzden dünyanın dört bir yanında bizlere dua ediyorlar" dedi.
 
Türkiye'nin Suriyeli mülteciler ve terör konularında yalnız bırakıldığına işaret eden Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Biz kimseye dinini, kimliğini sormadık. Çocuğun dini, mezhebi olmaz. Çocuklarımız pişirecekleri Barış Ekmeği'ni mektuplarıyla birlikte dünya liderlerine gönderecekler. 'Artık savaş değil, barış istiyoruz; artık ikiyüzlülük değil, samimiyet istiyoruz' diyecekler. Biz de diyoruz ki; Artık çocuklar ölmesin, artık çocuklar öksüz, yetim kalmasın."



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı