2016 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğu İle Kabul Edildi

2016 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğu İle Kabul Edildi

Esenler Belediyesi’nin 2016 yılını kapsayan "Yıllık Faaliyet Raporu", Belediye Meclisi tarafından oy çokluğu ile kabul edildi. Esenler Belediye Başkanı Faaliyet Raporu hakkında mecliste sunum yaptı.

2016 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğu İle Kabul Edildi

Esenler Belediyesi’nin 2016 yılını kapsayan "Yıllık Faaliyet Raporu", Belediye Meclisi tarafından oy çokluğu ile kabul edildi. Esenler Belediye Başkanı Faaliyet Raporu hakkında mecliste sunum yaptı.
 
Esenler Belediye Meclisi’nin 5. Seçim Yılı 4. Dönem Meclisi Nisan ayı toplantılarının ikinci birleşiminde Esenler Belediyesi’nin 2016 yılını kapsayan Yıllık Faaliyet Raporu görüşüldü. Esenler Belediye Meclis Salonu’nda Meclis Başkanı Murat Gülkıran’ın başkanlığında yapılan toplantı, Esenler Belediyesi`nin son 7 yılda yapılan hizmet ve yatırımların anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle başladı. Gösterimin ardından CHP Grubu adına Mustafa Usta söz aldı ve yıllık faaliyet raporu hakkında görüşlerini dile getirdi.
 
İşte CHP Meclis Üyesi Mustafa Usta’nın Yaptığı Konuşma;
Bu raporun hazırlanmasında Emeği geçen bürokrat emekçilerimize teşekkür ediyorum diyerek konuşmasına başlayan Usta” Belediyemizin hazırlanan 2016 yılı faaliyet raporlarını inceledik. Raporun 42. sayfasında takipli alacaklar hesabında 59.419.504.86 TL takipli bir alacak görülmektedir. Bu alacağın kimlerden oluştuğu ve neden tahsil edilemediği konusunda detaylı bilgi yoktur. Bilgi verir misiniz?
 
Faaliyet Raporunda Borç 198.538.719.31 TL
Raporun 43. Sayfasında yazılı olan nakit ve borcu soran Usta “Yine aynı sayfadan edindiğimiz bilgiye göre 16.769.849.98 TL nakit paramız olduğu görülmektedir.43. sayfada ise kısa vadeli borç tutarı ile uzun vadeli borç toplamı 198.538.719.31 TL`dir.
 
200 milyon TL`lik bu borcu çevrilebilir görüyor musunuz?
Belediyemiz sınırları içine yapılan yatırımları görüyoruz. Bu yatırımlar daha çok merkezi hükümet ve İBB`ninyaptığı yatırımlarıdır diyen Usta, konuşmasına şöyle devam etti;
Bu yatırımları ilçemize çektiği için sayın başkana teşekkür ederiz. 200 milyon TL` ye yaklaşan bu borç ilçemize hangi yatırımlar ve hangi projeler hayata geçirilerek yapılmıştır?

Her çarşamba ve her cuma, Halk Günü
2016 Yılı Faaliyet Raporu ile ilgili olarak meclis üyelerine sunum yapan Esenler Belediye Başkanı, ilçede yapılan sosyal, kültürel ve kentsel dönüşüm çalışmalarına değindi. Faaliyet raporlarını kendilerini hesaba çektikleri dönemler olarak tanımlayan Başkan Göksu, "Her çarşamba ve her cuma, Halk Günü ve Halk Meclisi`nde milletin karşısına çıkıyorum, `hesap vermeye geldim` diyorum. 


 Belediye Başkanı Biz Vatandaşa  Bugün Git, Yarın Gel Diyemeyiz”
Esenler Belediyesi`nin halk için `hacet kapısı` olduğunu ifade eden Başkanı, "Bütün mesai her zaman arkadaşlarıma şunu söylüyorum; Esenler`den hiç bir insana bizim belediyemizde bugün git, yarın gel diyemeyiz. Bize geleceklerini emanet edenlere asla ihanet edemeyiz" diye konuştu.
 
Belediye Başkanı, konuşmasını, Kamu Kurum ve kuruluşları tarafında yapılan son bir yılda hizmete açılan ve aralarında Esenler Stadyumu, Esenler Vergi Dairesi, Esenler İyilik Kapısı, Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Sanat Merkezi`nin de bulunduğu ve Esenler Belediyesi`nin hayata geçirmeyi planladığı projeleri ve projelerin hangi aşamalarda olduğunu anlatarak tamamladı.
Faaliyet Raporu Oy Çokluğu İle Kabul Edildi
Başkan Göksu’nun konuşmasının ardından 2016 yılı Faaliyet Raporu oylamaya sunuldu. CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Usta`nın red oyu verdiği Esenler Belediyesi 2016 Yılı Faaliyet Raporu, oy çokluğu ile kabul edildi.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı