1 MAYIS TUTUKLULARI: BİZLER İÇİN SES ÇIKARAN, HERKESE SELAM OLSUN!

1 MAYIS TUTUKLULARI: BİZLER İÇİN SES ÇIKARAN, HERKESE SELAM OLSUN!

İstanbul’da 1 Mayıs dolayısıyla ev baskınlarıyla gözaltına alınan ve tutuklanan 6 Halkevleri üyesi, Sendika.Org’a mektup gönderdi. Mektuplarında Halkevciler “1 Mayıs’ta ortaya koyduğumuz iradeyi, attığımız adımı büyütmenin vakti”

İstanbul’da 3 Mayıs ve 5 Mayıs’ta ev baskınlarıyla gözaltına alınıp 4 Mayıs ve 6 Mayıs’ta İstanbul Adliyesi’ne çıkarılarak tutuklanan 6 Halkevleri üyesi aileleri aracılığıyla Sendika.Org’a mektup gönderdi. Tutuklu Halkevciler mektupta “1 Mayıs’ta ortaya koyduğumuz iradeyi, attığımız adımı büyütmenin vakti” dedi.

Sevgili yoldaşlar,

Öncelikle hepinize Marmara Kapalı Hapishanesi’nden selamlarımızı gönderiyoruz.

Bizler 3 Mayıs sabahı gerçekleşen 1 Mayıs operasyonuyla tutuklanarak sokaktan alıkonulduk. Çünkü tam da egemenlerin çıkarlarına uygun bir biçimde yapılmak istenen, göstermelik bir 1 Mayıs gösterisini bozduk. Bu durum halkın yaşadığı krizlerin ve yoksulluğun taleplerini kuşananların Taksim’e yürüme iradesini ortaya koymasıyla somutlaşırken, iktidar bu duruma halkın taleplerinin karşısına polis barikatları yığarak, mega kentin üçte birini kapatarak yanıt verdi. Bizler bu yanıta cevabımızı 1 Mayıs’ta verdik, bu durumu kabullenmedik, kabullenmiyoruz.

Bu yüzdendir ki susmadık. Egemenlerin hayallerindeki, direnişçilerin alanlarını kapattığı, kendi izin verdikleri alanlarda kutlanacak “makul” 1 Mayıs hayallerine de sığmadık.

Saraçhane’de gördük ki alanı dolduran binler, halkın direnişinin ve haklı taleplerinin Taksim’de yankılanması gerektiğini biliyordu. Bu yüzden alanlardan taşma isteğiyle Taksim’e akma iradesini hep birlikte gösterdik. ,

İktidarın seçimlerden istediği sonucu alamadığı, özellikle düzen içi muhalefetin halk tepkisinin “sandık” ve  “yasal” sınırlar içinde kalmasını istedikleri (yasayı tanımayan da iktidar ayrıca) bir atmosferin içinde yaşıyoruz bu süreci. Ama görüyoruz ve biliyoruz ki üniversitelilerin, kadınların, işçilerin, halkın her kesiminin tepkisiyle büyüyen bu öfke yayılıyor.

Tam da bu yüzden neden iktidarın ve düzen içi muhalefetin yumuşama, yeni anayasa ve demokratikleşme hayallerinin arasında direnenlere saldırdığını anlıyoruz.

Yoksulluğu ve krizleri yaşamın her alanında görüyoruz. Ve iktidarın bu saldırısını kendimize bir davet olarak kabul ediyoruz. Tam olarak iktidarın korktuğu şeyi, halkın örgütlü gücünün inşa edilmesinin daveti olarak alıyoruz.

Şimdi 1 Mayıs’ta ortaya koyduğumuz iradeyi, attığımız adımı büyütmenin vaktidir. Halkın ihtiyaçlarına ve krizlerine yanıt verecek, halkın öz örgütlerini yaratmanın, yayılan öfkeyi mücadeleyi büyütecek şekilde örgütlemenin vaktidir. Yoldaşlar, bunun için dışarıda can hıraş çalıştığınızı biliyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyoruz.

Son olarak bilmenizi isteriz ki bizler de hapishanede 1 Mayıs iradesini sürdürüyor ve sesimizi yükseltiyoruz.

Sizin sokaktan yükselttiğimiz sesin, üzerinizdeki turuncu önlüklerin sıcaklığını yüreğimizde hissediyor, bizler için ses çıkaran, durumumuzu takip eden herkese teşekkür ediyoruz.

Marmara Kapalı Hapishanesi’nden tutsak Halkevciler

Sendika.Org



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli