1 MAYIS MİTİNGİ TERTİP KOMİTESİNE VE ÖZGÜR ÖZEL’E “YUH”

1 MAYIS MİTİNGİ TERTİP KOMİTESİNE VE ÖZGÜR ÖZEL’E “YUH”

Bir taraftan Saraçhane'de barikatları aşıp Taksim’e yürümek isteyen işçiler gaz ve plastik mermilere direnilerken, işçileri yok pahasına satanların, eylemi sonlandıranların ve Taksim direnişini kıranların hikayesini gözlemledik.

Saraçhane surları önüne konuşlanan devletin hakim güçleri, emek ve işçi bayramının Taksim’de kutlanmasına izin vermediler. Taksim’e çıkmak için inatla direnen işçiler çok güvenmek istedikleri CHP genel Başkanına 1 Mayıs mitingi tertip komitesinde yer alan DİSK, KESK, TMOBB ve TTB yürüyüşten çekildik kararını açıklarken kitleden yuhalamalar geldi.

İşçinin ve kitlelerin direncini kıran DİSK, KESK, TMOBB ve TTB yuhalanırken, CHP Genel başkanı Özgür Özel’e, İmamoğlu’na Saraçhane meydanından çekilen yuh sesleri surların duvarlarında yankılandı. İçişleri Bakanlığı ve Valiliğe çağrı yapan Tertip Komitesi, alanın boşaltılması için düzene boyun eğerek valiliğin kararına bir güzel uydular. 

1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Taksim’de kutlamak isteyen sendikalar ve siyasi parti temsilcileri sabah erken saatlerde Saraçhane'de toplandı. İstanbul Valiliği kararıyla yasaklanan Taksim Meydanı’na çıkan tüm yollar polis tarafından kapatılırken, bazı güzergahlarda ise TOMA araçları bekletildi.

Saraçhane’de Kortejden bir grup kitleden ayrılarak polis bariyerlerinin olduğu noktaya doğru yürüyüşe geçti. Yolu çevik kuvvet tarafından kesilen kitle, "İşçiler sermayeyi yenecek- Her yer Taksim her yer direniş, Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganı atmaları üzerine polisin gaz ve plastik mermileri yaralanmalara neden oldu.



Hüseyin Acaray
1.05.2024 15:51:22
Genel Başkan İmamoğlu İl başkanımız ve sendikalar Taksime Yürümek zorunda idi sözlerinin mücadelesini vermeliydiler Halkın iradesine sahip çıkılmadı iş ciler sendikalar Kaderine terk edilmiş oldu Yakışmadı Bu Tutum CHP ye

  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı