15 TEMMUZ MAH. SİTEDE AİDAT PROTESTOSU SOKAĞA TAŞTI

15 TEMMUZ MAH. SİTEDE AİDAT PROTESTOSU SOKAĞA TAŞTI

Esenler 15 temmuz Mahallesi sitesi sakinleri site yönetimine ödenen aidatların akıbetinin belli olmadığını, yüksek aidatların canlarını yaktığını iddia ederek, site yönetimini ve ESKON’u yürüyüş yaparak protesto etti.

ESENLER 15 TEMMUZ TOKİ EVLERİ FAHİŞ AİDAT ARTIŞINI YÜRÜYÜŞLE PROTESTO ETTİ

Esenler 15 Temmuz Mahalle Sakinleri, sabah saat 10’da Site bahçesinde toplandılar. Site bahçesinde toplanan vatandaşlar, yönetimi protesto edip, istifaya davet etti, Esenler Belediyesinin iştiraki ESKON A.Ş’ye ise isyan ettiler. 15 Temmuz Mahallesi’nde inşaatları tamamlanan yeni ve güvenli kentsel dönüşüm konutları diye reklamı yapılan, Belediye Başkanı Göksu’nun “AKILLI” şehir dediği şehrin oturanları bugün yüksek aidatları ve şehrin akıldan yoksul bir anlayışla yapıldığını protesto etmek için sokağa çıktılar.

Konuştuğumuz site sakinleri “Zaten gereksiz bir aidat veriyoruz ne doğru düzgün temizlik yapıyorlar ne ışıkları düzgün açıyorlar eve akşamları karanlık yollarda geliyoruz. Zam üstüne zam yapılıyor, karşılığında bizler çile çekiyoruz. TOKİ'nin taşeronu hangi firma bakıyorsa bir an önce yakamızdan düşmesini istiyoruz. Buraya gelen herkes site yönetimden şikayetçi, yaptığımız şikayetler karşılıksız kalıyor, şikayetlerimize çözüm yerine bahane üretiyorlar. Yeter kimse aidatı vermeyecek zaten herkes sesini yüksek bir sesle çıkarmaya başladı bile. Konunun çözülmesini istiyoruz ”dediler.

Esenler 15 Temmuz Mahalle Sakinleri, sabah saat 10’da Site bahçesinde toplandılar ve yüksek aidatlara karşı ESKON A.Ş kentsel dönüşüm ofisine emniyet güçlerinin kontrolünde sloganlarla yürüyen protestocular yaptıkları basın açıklaması sonrası olaysız dağıldılar. 

“AİDAT ALMAYA GELİNCE SİTE, HİZMET ALMAYA GELİNCE MAHALLE”

Basın açıklamasını site yöneticilerinden Ersoy Adıgüzel okudu. Adıgüzel:  oturduğumuz bu sitede gerçekçi olmayan bu zam oranlarını kabul etmemiz mümkün değildir. Belediye Başkanımızın övgüler dizerek bahsettiği mahallemiz ne yazık ki sorunlar yumağı ile boğuşuyor. Biz doğan görünümlü şahin olmak istemiyoruz, burası bir mahallemi yoksa mahalle içerisinde site mi olduğunu bilmek istiyoruz. Aidat almaya gelince site, hizmet almaya gelince mahalle. Bizler hizmet almadan aidat ödemekten bıktık. Hizmet yok, temizlik yok, fareler cirit atıyor. Hizmet alamıyoruz ama azar işitiyoruz. Müteahhit firmaların eksik ve kalitesiz yaptıkları binalarda oturuyoruz. Kalitesiz malzeme ve işçilik yüzünden yaşadığımız sıkıntılar bizleri canımızdan bezdirdi.  İş bilmez ve gözünü kar hırsı bürümüş müteahhitlerin eksiklerini bile bizler tamamlıyoruz” diyerek isyan etti. 

  • Editör olarak gözlemimiz şu…Halk kendini mağdur edenlere tepkili ama halk korkutan olacak ki ihtiyatlı davrandığı için tepkileri net değildi. 
  • Esenler muhalefet siyasi partileri ne yazık ki yine korkak, iktidarın ülkeyi getirdiği bu rezalete tepki için vatandaşın yanında yoklar. Mahalle muhtarı ise BANA NECİ... 
  • Sonuç… Çare yine halkın kendisi. 


Şerife sarıkaya
7.09.2024 14:44:53
Kesinlikle katılıyorum aşırı yüksek kira ve aydat ödüyoruz otopark ve asansör kullanamıyoruz apartman pislik içersinde aşırı adi işcilik kiracımıyım ev sahibimiyi belli değil evi yeniden tadilat yaptım güvenlik sıfır fareler ve böcekler cirit atıyo market yok fırın yok ama kirası sanki sarıyer

Mehmet Solak
7.09.2024 21:43:47
Daireyi teslim aldığımdan beri neye elimi attıysam elimde kaldı. Keşke kaba inşaat olarak teslim etselerdi daha iyiydi. Eksik ve bozuk yerleri tamir etmesi için sözde yabancı uyruklu personel gönderiyorlar ben yapamam diyip işin içinden çıkıyorlar. Ama iş aidata gelince ödemezseniz icra başlar gibisinden tehditler başlıyor. Buraya elini kolunu sallayan girebiliyor. Otoparkta uyuşturucu alemleri mi dersiniz çocuk oyun alanlarına taharetini yapan sarhoşlar mı dersiniz elini kolunu sallayarak gezen hırsızlar mı dersiniz hepsi var. Artık sabrımız kalmadı tepkimiz de ona göre olacak… özellikle sandıkta

Ramazan zengin
7.09.2024 23:26:48
Yetkililer nerede yandaşlar aylı 7 milyona yakın pastası pay ediyorlar %100 zam yapmış utanmaz, ahlaksızlar hizmet yok paraya gelince site hizmete gelince mahalle hizmet yok eksik ve kalitesiz malzemeler Teyfik Başkan Neredesiniz Esenler'in ist bulu göz bebeği dediniz öve öve bitiremediğiniz eserimizi görün yanında olun sahip çıkın

  • Salı 28.8 ° / 18.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.2 ° / 19.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 27.6 ° / 17.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu