15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe teşebbüsünde hayatını kaybeden şehitlerimiz kabirleri başında dualarla anıldı.


Esenler’deki 7 şehidimizden biri olan Türkmen Tekin’in Habipler’deki mezarı başında düzenlenen anma törenine Esenler Kaymakamı Adil Karataş, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Taşçı ve Abdulkadir Şengör, Esenler Müftüsü Osman Yazıcı, Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, Kaymakamlık birim müdürleri, mahalle muhtarları ve ailesi katıldı. Merhum Türkmen Tekin’in kabri başında Kur’an-ı Kerim okundu. Program, Esenler Müftüsü Osman Yazıcı’nın duası ile son buldu.



EDİRNEKAPI’DA DA ANILDI

Esenler heyeti, Habipler’den Edirnekapı Şehitliği’ne geçerek burada medfun bulunan diğer şehitlerimiz Şefik Şefkatlioğlu ve Ahmet Kocabay’ın mezarına da karanfiller bırakıp dualar okudular. Buradaki törene Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da katıldı. İstanbul Valiliği’nin programı çerçevesinde Edirnekapı’daki programda İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve şehitlerin yakınları da hazır bulundu. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı dua yaptı.

Diğer taraftan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde de şehitleri anma töreni düzenlendi.

Belediyenin Saraçhane binası önündeki anma etkinliğinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İBB AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu birer konuşma yaptı.
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı