15 Temmuz Şehitler Parkı mı Ticarethane mi?

15 Temmuz Şehitler Parkı mı Ticarethane mi?

İBB ve Esenler Belediyesi birlikteliğinde yapılan, İstanbul halkın hizmetine açılan 15 Temmuz Şehitler Parkı hafta sonu tıklım tıklım… Park tüccar mantığı ile açıldı, ESKON AŞ tezgahı kurdu, ne kadar ara&ccedi

15 Temmuz Şehitler Parkı mı Ticarethane mi?
 
İBB ve Esenler Belediyesi birlikteliğinde yapılan, İstanbul halkın hizmetine açılan 15 Temmuz Şehitler Parkı hafta sonu tıklım tıklım… Park tüccar mantığı ile açıldı,ESKON AŞ tezgahı kurdu, ne kadar araç o kadar kar, “onlar uyanık mal sahibi, halk enayi mi? 15 Temmuz Şehitler Parkı, gelecekte bakalım neler getirecek, içinden nasıl bir çapanoğlu çıkacak?


Bazıları memnun, bazıları karamsar…
Bir rivayete göre, Piknik için hafta sonunu bekleyen ve nerede ailece bir gün geçiririm diye düşünen Esenler’liler, artık böyle düşünmeyecek. Diğer bir rivayete göre ise İBB ve Esenler Belediyesi tarafından Metris kışlasında boşalan askeri alanı, Esenler Belediyesi bir süreliğine de olsa halkın piknik yapması için hizmete park ücretli devam edecek. İşin gerçeğini ve mutlulukla, mutsuzluğu Piknik alanına gelen vatandaşlar ikiye bölünerek anlattı. Bazı vatandaşlar uygulamalardan memnun olmadıklarını, “oto parkın” ücretli olmasına tepki gösterirken, büyük bir çoğunluk ise memnuniyetini belirtti.


“Bütçemize Yük Olmadan Piknik Yapıyoruz”
Piknik alanında, mikrofon uzattığımız vatandaşlardan, Bünyamin Öksüz, “ ben buraya yakın bir yerde, kentsel dönüşüm konutlarında oturuyorum. Bayburt’luyum. Bizlere bu nimetleri sunan herkese teşekkür ediyorum. Eksikleri ile açılan bu alana haftada bir günde olsa ailece gelip güzel bir gün geçirme imkânı buluyoruz. bütçemize yük olmadan hafta sonunu hem ailelerimiz, hem de komşularımızla geçiriyoruz.Her şey güzel, sosyalleşiyor insanlarla kaynaşıyor, vatandaşlık bağlarımızı kuvvetlendiriyoruz, piknik şahane her şey güzel..

 “En Yüksek Emlak Vergisin Karşılığı Ücret Olmamalı”
Eksik olan ise araç parkının ücretli olmasıdır. Bakınız bugün belirli bir ücret alınıyor, yarın ne olacak? Araç sayısı artarsa bu rakamlar yerinde kalacak mı? Sonra biz emlak vergilerimizi en yüksek rakamlardan ödüyoruz. Karşılığında hizmet almamız gerekirken, hizmetlere de ayrı bir ücret ödemek doğru değildir. Herkesin kafası karışık, ileriye dönük burası bir rant kapısı mı olacak, birileri halkın sırtından paralar mı kazanacak? Bu endişelere ve kafa karışıklığına meydan verilmemeli. Esenlere ve diğer ilçelere hizmet veren bu alan yeterli değil, ama halkımızın için çok önemli bir yer. Şikâyetimiz bu gibi yerler, halkın yerleri, halka hizmet için açılmalı ve ücretsiz olmalı.


“Belediyenin Yaptığı Hizmetler Parasız Olmalı”
Hasan Delioğlan isimli Edirneli aile ise, “ hem parasız, hem ilçemizin içinde, evlerimize yakın bir yerde doğa ile tanışmak bizleri mutlu etti. Eksikleri ile açılan bu alanın hizmet vermesi bizleri memnun etmiştir. Oto Parkın ücretli olmasını doğru bulmuyoruz. Halkın yeri halka ait olmalıdır, birilerinin ticaret hanesi olmasına karşıyız. Vergilerimizi veriyorsak, vatandaşlık görevlerini yerine getiriyorsak, karşılığı bize hizmet olmalı. Belediyenin yaptığı hizmetler para ile halka satılırsa buna hizmet denir mi?”


 
 


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli