12 EYLÜL’ÜN HESABI SORULMALI…

12 EYLÜL’ÜN HESABI SORULMALI…

Emperyalist, gerici ve faşist bir darbe olan 12 Eylül’ün bugün 42. yıldönümü. O günlerin lise son sınıf öğrencisi Trabzonlu Avukat Muammer Küçük yüreği yanarak özetledi.

Bugün 12 Eylül darbesinin yıldönümü. Dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren öncülüğünde yapılan ve Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 12 Eylül 1980 askeri darbesinin üzerinden 42 yıl geçti. 12 Eylül idam, insan hakları ihlalleri ve kötü muamelelerle hatırlanmaya devam ediyor.

Trabzonlu Avukat Muammer Küçük, 12 Eylül darbesine ilişkin sosyal medya yolu ile yaptığı paylaşımda: Darbeye ve sonraki uygulamalarına açıkça karşı çıkan Türk soluydu. Diğer kesimler iktidarla içli dışlı olmaya başlamıştı. 42 yıl geçmesine karşın darbenin demokrasiye verdiği zarar devam ediyor. Unutmadık ve 12 Eylül Darbesini kınıyorum lanetliyorum ama eminim 12 Eylül 1980 ile bugün arasında hiçbir şey değişmemiş o zaman da işkence vardı şimdi de var o zamanda inkar vardı şimdi de var o zamanlarda da talan vardı şimdi var. 12 Eylül’ün hesabı sorulmalı.

Trabzonlu Avukat Muammer Küçük: 12 Eylül’ün hesabı sorulmalı. 12 Eylül 1980 darbesi olduğunda lise son sınıftaydım. Dün gibi anımsıyorum. Halkın %95'i pek memnundu. MC hükümeti devrilmişti. O partilere destek verenler şaşırtıcı biçimde daha mutluydu. Erbakan grubu biraz olsun bunun dışındaydı. Onlar "kerhen" sözcüğünün arkasına sığınmışlar ve açık desteklerini öyle savunuyorlardı.

Darbeye ve sonraki uygulamalarına açıkça karşı çıkan Türk soluydu. Diğer kesimler iktidarla içli dışlı olmaya başlamıştı.

Cem ERSEVER denilen işkenceci bizim mahalleye nokta operasyonları yaptı. Ağabeylerimden birisi Trabzon'da yüzbaşı rütbesinde görev yapıyordu. Buna rağmen bir kaç gün saklanmak zorunda kaldık. Resmi kayıtlarda 15 yaşında gözükmeme rağmen. Okuma yazma bilmeyen Saniye ablamız uzun süre gözaltında kaldı. Mahallemizden başka ablalarımız da aynı yazgıyı paylaştı. Ağabeyimin uzun uğraşları sonucu gözaltına alınan insanların bir kısmını 90 gün dolmadan çıkarabildik.

“ŞİMDİ AKP'Lİ OLANLARIN BAZILARI CUNTACI EVREN'İN KULLARIYDI”

1982 Yılına gelindiğinde darbeciler yaptıkları anayasayı ve Kenan Evren'in Cumhurbaşkanlığını oylattılar. Sol gazeteler ve özellikle Cumhuriyet HAYIR oyu verilmesini istedi. HAYIR istemek yasak diye bu gazeteleri kapattılar. Yüzbaşı olan ağabeyim HAYIR oyu kullandı. Yakın ailemin tümü HAYIR dedi. HAYIR diyenlere vatan haini muamelesi yapmaya kalkıştılar. Sonuçta bu toplumun %92,5 luk kesimi EVET dedi. Kimse ben o zaman yoktum demesin. Dedesine, babasına baksın. Onların yüzünden bu hallerdeyiz. Şimdi AKP'nin peşinden koşan pek çok kişinin o zaman Kenan EVREN'in peşinden koştuğunu iyi bilirim. ÖZAL'ın da darbe hükümetinde bakan olduğunu unutmayalım. Daha sonra da yasakları savunmuştu.

 



Anahtar Kelimeler: EYLÜL’ HESABI SORULMALI…
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli