12 yaşında cinsellik eğitimi vermek farzdır

12 yaşında cinsellik eğitimi vermek farzdır

Eğitimci-Yazar Sema Maraşlı’nın Esenler Mehmet Akif Ersoy İlk-Ortaokulu’nda verdiği “Aile içi iletişim” konferansına veliler yoğun ilgi gösterdi.







12 yaşında cinsellik eğitimi vermek farzdır

Eğitimci-Yazar Sema Maraşlı’nın Esenler Mehmet Akif Ersoy İlk-Ortaokulu’nda verdiği “Aile içi iletişim” konferansına veliler yoğun ilgi gösterdi.

Eğitimci-Yazar Maraşlı’yı konferans sonuna kadar pür dikkat dinleyen veliler, konu cinsellikten açılınca utandıklarını belli etmemek için bol bol gülmeyi tercih ettiler.

Genellikle öfkenin altından cinsellik çıktığını belirten Eğitimci-Yazar Maraşlı, “Kocalarınız kendisini tecavüzcü görmemesi için mutlaka yatak konusunu çözmeniz gerekiyor” diyerek, sözlerine şu şekilde devam etti;

“Çocuklar çoğu zaman hep annelerinden şikâyet ederler ama babalarından şikâyet etmezler. Bu da biz annelerin hep çok kuvvetli olmalıyız, ayaklarımızın üzerinde durmalıyız diyerek her şeyi yapalım derken çok yorgun kadınlar olmamızdan kaynaklanıyor. Hayata böyle yaklaşınca akşam kocalarımız eve gelince kendisine sevgi gösterecek halimiz ve nasılsın canım yoruldun mu diyecek halimiz kalmıyor. Neden? Her şeyi üstlenmeye kalktığımız için daha çok yoruluyoruz. Onun için erkeğin yapması gereken her şeyi üstlenmeyin.

İş yerindeki çaycıdan farkınız olsun

Eşiniz gelmeden biraz uyuyun, ayaklarınızı yukarı kaldırın bir dinlensinler.  Eşiniz eve geldiğinde bir giyinin kuşanın kadın olduğunuzu hissettirin. Ama kadınların çoğunun şuan ki hali, akşam eşi eve geldiğinde üzerinde bir eşofman, yorgun argın kapıyı açıyor.  Bakın ne dedik? Kadın olduğumuzu asla unutmayacağız.

Kadın dediğin bakımlı olur, süslü olur. Tamam, bunu her gün yapamayabiliriz ama hiç olmazsa haftada birkaç akşam eşiniz eve geldiğinde bir etek giyin, bir gözünüze sürme çekin, bir saçınızı tarayın,  üzerinize güzel bir koku sıkın. Kapıyı açtığınızda eşiniz sizi görünce ha bir kadın desin yani.  Yoksa her zaman ki gibi üzerinizde bir eşofmanla kapıyı açarsanız onun için işyerindeki çaycıdan farkınız olmaz.

Ya kocanız kadınlaşmıştır yâda siz erkekleşmişinizdir

Bazı kadınlar diyor ki, akşam kocam bana bakmıyor ve ilgilenmiyor. Demek ki, adam karşısında bir kadın görmüyor. Normalde kadınlarda bir çekicilik vardır. Ve eşinizin size, sizin de eşinize bakmanız lazım. Ama bakılmıyorsa ya kocanız kadınlaşmıştır yâda siz erkekleşmişinizdir.   

Kadınların % 90’ı yatağı sevmiyor

Bizim toplumumuzda konuşulmayan tek şey cinsellik. Kadınlarımızın % 90’ı yatağı sevmiyor ve yatak odasından kaçmanın uzmanlığını yapıyorlar.  Bazı duyduğum örnekleri vermek istiyorum. Bazı kadınlar gece kocam bana dokunmasın diye akşam dışarıdan su vanasını kapatıyormuş, bazıları eczaneye gidip uyku ilacı alıp kocasına içiriyormuş, bazıları çocuk uyuyacak diye yataktan kaçıyorlarmış, yani kadınların çoğu kocam bana dokunmasın, şöyle seviyeli bir birliktelik götürelim ve aramız çok fazla yakınlaşmasın diyorlar.

Yatakta ölü balık gibi yatmayın

Bakın cinsellik vücuttan doğru bir şekilde atılmıyorsa öfke olarak atılır. Yani siz kocanızı yatakta ret ediyorsanız ya da yatakta ölü balık gibi yatıyorsanız, adama yüz vermiyorsanız, erkek kendisini tecavüzcü gibi hissediyorsa o adamla muhabbet etmeyi beklemeyin artık. Onun için önce eşinizle yatak meselesini halledeceksiniz. Bunlar sevap şeyler, öyle ayıp veya günah şeyler değil.

Çocuklarınıza 12 yaşında cinselliği öğretmek farzdır

Bizim için özel yaşantımızı anlatmak haram ama özellikle anne ve babalar çocukları 12 yaşına yani ergenlik çağına girdiklerinde bu eğitimi onlara vermeniz farzdır.  Ergenlik nedir, erkek çocuklarının bilmesi gerekenler nedir, rüya konusu nedir, kızların ergenlik meselesi nedir? İşte bunları öğretmek anne ve babanın üzerinde vebaldir. Çocuğunuz bunları bilmiyorsa günahı size yazılır. Çocuğunuz cünüp geziyorsa bunun günahı size yazılır.

Cinsellik doğru şekilde vücuttan atılmalı

Şimdi biz evlenirken kimse bize bu eğitimleri vermedi ayrı bir mesele. Çünkü erkeğe de veren olmadı. Oysa evliliklerdeki en önemli mesele cinselliktir. Eğer burada sorun varsa bir evliliği düzeltmek çok zor. Tabi böyle olunca dışarıya çok fazla yönlenmeler olduğu için sorun yaşanıyor.

Öncelikle kendinize sorun ben erkek olsaydım kendim gibi yatakta bir şey hissetmeyen bir kadınla evlenmek ister miydim?  Eğer istemiyorsanız kendinizi geliştirin. Yani bu konuda erkeğe hak verin. Bu konu gerçekten önemlidir. Çünkü cinsellik doğru şekilde vücuttan dışarı atılmazsa öfke yapıyor ve ister istemez kavgalar çıkıyor.

Bel ve baş ağrısının nedeni yatak sorunudur

Kadının bel ve baş ağrısının en önemli nedeni yatakta sorunlu olmasıdır. Bakın benim bir doktor arkadaşım var kendisine gelen kadınların % 90’ı kocamla yatmak istemiyorum ve zoraki birlikte oluyorum diyormuş. İşte böyle olunca hem erkek kendisini kötü hissediyor hem de kadın hastalıklara yakalanıyor.   

Örnek vermek gerekirse…

Bakın bir seminerde yaşadığım olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bayanın teki ayağa kalkıp (Ben akşam yatakta kocamı ret edersem sabah evdeki kimseyle konuşmuyor derken, diğer bir kadın ise (O bir şey mi? Ben akşam kocamı yatakta ret edince sabah işe giderken bütün mahallenin selamını almıyor) dediler. Yüce rabbimiz ne diyor? Sükûnete eresiniz diye sizi çift yarattım. Bu da ne anlama geliyor, birlikte huzur bulun ve birlikte rahatlayın demektir”

Seminerin ardından Okul Müdürü Mesut Doğan günün anısına Eğitimci-Yazar Maraşlı’ya bir plaket takdim ederken, Maraşlı da velilerin aldığı kendi kitaplarını tek tek imzaladı.

Kaynak Bölgede İlkhaber

                                                   


 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı