100 Milyonluk yatırım yapıldı mı?

100 Milyonluk yatırım yapıldı mı?

Conoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Conoğlu, 29 Şubat 2019 yılında yaptığı bir açıklama ile yaklaşık 100 Milyon TL’lik yatırımla Kastamonu’ya biokütle enerji üretim tesisi kuracaklarını ve 2020 yı


Conoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Conoğlu, 29 Şubat 2019 yılında yaptığı bir açıklama ile yaklaşık 100 Milyon TL’lik yatırımla Kastamonu’ya biokütle enerji üretim tesisi kuracaklarını ve 2020 yılında da faaliyete geçeceğini söylemişti. Yaptığımız araştırmalar sonucunda ne böyle bir tesisse, nede 100 Milyon TL’lik bir yatırma rastladık.

Geçtiğimiz yıl gazete İstamonu’ya açıklamalarda bulunan Conoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Conoğlu, Seydiler Organize Sanayi Bölgesinde 57 dönüm arazi üzerine inşa edecekleri tesisin 2020 yılında faaliyete başlayacağını ve yılda 100 bin ton orman atığının yakılarak, 75 MWh elektrik üretileceklerini söylemişti.

Böyle bir yatırımın yapılıp yapılmadığı veya açıklamamın reklam amaçlı mı yapıldığı ise Conoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Conoğlu’nun yapacağı açıklamayla netlik kazanacak.
 
Conoğlu’nun İstamonu gazetesine yaptığı açıklamalar ise şöyle;

Seydiler'e 100 milyon liralık yatırım

Conoğlu Grup, Kastamonu’da biokütle enerji üretim tesisi kuracak.

Eklenme: 29 03 2019 Saat: 19:04

Conoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Conoğlu, biokütle enerji üretim tesisi ile Kastamonu’daki orman atıklarının elektriğe çevrileceğini belirterek, “Yaklaşık 100 milyon lira yatırımla kurulacak olan santralde, ormanlarda yapılan üretim sonucu tomruk, sanayi odunu ya da yakacak odun olarak değerlendirilmeyerek ormanda terk edilen kök, dip kütüğü, gövde ucu tepe ve yarı dallardan ince olanlar ile devirme ve taşıma sırasında parçalanan ağaçlar hammadde olarak kullanılacak. Böylece hem yenilenebilir enerji kaynağı kullanılacak hem de özellikle yaz aylarında kuru otların sebep olduğu orman yangınlarının önüne geçilebilecek” dedi.



Fabrikada 50 kişinin istihdam edileceğini bildiren Devrekanili iş adamı Conoğlu, “Tesis bünyesinde istihdam edilecek personelin yanı sıra il genelinde toplama merkezleri kuracağız. Bu merkezler vasıtasıyla orman atığını köylüden belirlenen ücret mukabilinde alacağız. Bu sayede tesis, nakliyeden ürün tedarikine kadar neredeyse bin kişiye kazanç kapısı olacak” diye konuştu.

Devrekani Kuzgeçe köyü nüfusuna kayıtlı Mehmet Conoğlu, 1967 yılında doğdu. İnşaat, finans, hizmet ve enerji sektöründe faaliyet gösteren Conoğlu Grup yönetim kurulu başkanıdır. Grup bünyesinde 11 şirket faaliyet göstermektedir.

Kaynak: İSTAMONU
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı