'10 Aralık İnsan Hakları Günü' Paneli

1948 Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinden...



7-24EsenlerHaber

'10 Aralık İnsan Hakları Günü' Paneli


Esenler Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilen insan hakları paneline Kaymakam Nazım Madenoğlu, Esenler Emniyet müdürü Zülküf Atılgan, Esenler Belediye Başkan yardımcılarından Ömer Çetinkaya, CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden, Rumeli Dernekler Federasyonu Başkanı Ayhan Bölükbaşı, Rumelililer Dernek Başkanı Fettah Dindar, ESDEF Başkanı Süleyman Kahveci, engelli dernekleri başkanları, yerel gazeteciler ve çok sayıda vatandaş katıldılar.

Panelin möderatörlüğünü gazeteci Şükrü Şahin ve panelistler görme engelli avukat  Fatma Tokaç, Emniyet Asayiş Şube'den Dilek Yüksek katılımcılara engelli sorunları ve çözümlerinin yanı sıra kadına yönelik şiddet konulu birer sunum yaptılar.

İnsan hakları ve insan hakları ihlallerinden engellilerin hakları ve kadına yönelik şiddettten ayrıntılı olarak bahsedildi. Panel sonunda sorular panelistlerce yanıtlandı...

1948 Birleşmiş Milletler genel kurulunca kabul edilen insan hakları evrensel bildirgesinden;

"Bütün insanlar, hür haysiyet ve haklar bakımından eşit doğarlar. Akıl ve vicdana sahiptirler ve bir birlerine karşı kardeşlik düşüncesiyle hareket ederler. Devamında herkes ırk, renk, cinsiyet,dil,din,siyasi ve diğer  her hangi bir akide, millî veya içtimai menşe ,servet doğuş veya her hangi bir fark gözetilmeksizin iş bu beyannamede ifade edilen haklardan, bütün özgürlüklerden yararlanır der.

Yaşamak, hürriyet kişi ve emniyeti her bireyin hakkıdır. Hiç kimse kölelik veya kulluk altında tutulamaz; kölelik ve köle ticareti  her türlü şekilde yasak ve bireye işkence, zalimane, insanlık dışı, onur kırıcı muamelelere  tabi tutulamaz" denir...


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı