1 polis şehit, 7 yaralı

1 polis şehit, 7 yaralı

İstanbul Sultangazi 75. Yıl Polis Merkezi’nde bugün saat 11.00 sıralarında patlama meydana geldi. Sultangazi 75. Yıl Polis Merkezi'nde bir patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre, polis memuru Bülent Özkan ş

7-24 Esenlerhaber/Habermerkezi

1 polis şehit, 7 yaralı


İstanbul Sultangazi 75. Yıl Polis Merkezi’nde bugün saat 11.00 sıralarında patlama meydana geldi. Sultangazi 75. Yıl Polis Merkezi'nde bir patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre, polis memuru Bülent Özkan şehit oldu, 7 kişi de yaralandı. Olay bölgesine çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı gönderildi.





25 YAŞLARINDA BİR ERKEK 

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Sultangazi’deki Gazi Polis Merkezi’ndeki patlamayla ilgili olarak, ”Tek bir kişi önce el bombası atmış, sonra kendisini patlatmış. Eylemin çeşidi bu şekilde. (Canlı bombanın) Kimliği 
ile ilgili şu anda henüz açıklama yapmak istiyoruz. Ama netleştirdik aşağı yukarı. 25 yaşlarında bir erkek. Örgütü de şimdilik söylemeyelim” dedi.

Çapkın, ”Karakolun amiri, 2 komiser, 1 polis olmak üzere 4 personelimiz yaralı. Hafif yaralı genellikle... İçeride banklarda oturan 3-4 vatandaşımızın olduğunu biliyoruz. Onların dışarıya çıkıp içeriye girdiğini göremediğimiz için şimdilik onlarla ilgili hafif yaralı tespitimiz var. Bu değişebilir ama çok çoğalmaz görünüyor” dedi.
 


Patlamanın yaşanmasıyla birlikte polis merkezi önünde nöbet tutan ve göreve çıkan polis memurları yaralanırken, bina girişinde hasar oluştu. Patlamadan sonra conlı bomba olduğu sanılan bir kişiye ait ceset parçaları ise polis merkezi etrafına dağıldı. 


Polis merkezinde görevli olduğu belirtilen iki yaralı ambulanslarla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken çevre hastanelerden olay yerine çok sayıda ambulans sevkedildi.

İşte polis karakoluna saldıran canlı bombanın kimliği!
İstanbul Sultangazi'de Gazi Karakolu'na girerek üzerindeki bombayı patlatan teröristin kimliği belirlendi...Polis karakoluna saldıran terörist Çorum nüfusuna kayıtlı İbrahim Çohadar. DHKP-C terör örgütüne mensup olan Çuhadar'ın daha önce çeşitli yasadışı gösterilere katılmak suçundan 8 ay cezaevinde yattığı belirlendi.



İKİNCİ PATLAMA OLASILIĞINA KARŞI ÖNLEM

Patlama nedeniyle karakolda çökme meydana geldi.İkinci patlama ihtimaline karşı patlamanın olduğu bölge emniyet şeridiyle çevrildi. 

YARALILAR HASTANEDE TEDAVİYE ALINDI

Saldırıda yaralananların hastanedeki tedavileri sürüyor.
Saldırıda yaralanan polis merkezi amiri ve 1 komiserin tedavisi Özel Gazi Hastanesi’nde devam ediyor. Aynı hastanede ilk tedavisi yapılan 1 komiser Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledilirken, 1 polis memuru da 
Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Özel Gazi Hastanesi’nde tedavisi süren yaralıları ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaralıların durumunun iyi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

”Tehlikeli herhangi bir şeyleri yok. İlk tedavileri yapıldı. Şu anda müşahede altında tutuluyorlar. Aldığım bilgiye göre, üzerinde bomba taşıyan birisi x-ray’den geçerken üzerindeki bombayı patlatıyor. Şu anda burada bulunan yaralıların durumu iyi.”

YARALI VATANDAŞ HELİKOPTERLE NAKLEDİLDİ

Bu arada, saldırıda yaralandığı belirtilen 1 vatandaş da kaldırıldığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki müdahalenin ardından ambulansla Afet Koordinasyon Merkezi’ne (AKOM) götürüldü. Yaralı, buradan da AKOM’a ait ambulans helikopterle Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledildi.

Yanık ünitesinde tedavi alınan vatandaşın, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Öte yandan, çok sayıda polis memuru da kan vermek üzere meslektaşlarının tedavisinin devam ettiği hastanelere geldi.


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli