Yüreğiniz Yetiyorsa Çıkın Karşıma

 Yüreğiniz Yetiyorsa Çıkın Karşıma

Hüseyin Koç'un kaleminden

 Yüreğiniz Yetiyorsa Çıkın Karşıma
CHP’de yaklaşan ilçe kongrelerine ekipler yine o bildik manzaralarla hazırlanıyor. Hak, hukuk, adalet diyen CHP genel başkanının sesini duymayan ve siyasi gelecekleri uğruna gözleri dönenlerin liste hazırlıkları ülkemizde olmayan adaleti, fırsata dönüştürme gayreti içinde olanlara yarayacak gibi gözüküyor. Bunların hepsi “kelle avcıları, urgancı”

“Bay kelle avcıları, urgancılar “CHP’nin içinde severek ve isteyerek siyaset yapan birisiyim. Bugün Belediye meclis üyemiz Mustafa Usta’ya yapılan yanlışlıkları, haksız ve hukuksuzlukları, ayni kadrolar bana da yapmıştı. İl disiplini ve örgütüm beni haklı gördü, arkasından yapılan kongrede ilçeme yönetici seçildim, ilçe başkan yardımcısı oldum. O günlerde benim partililiğimi tartışan mevcut ilçe başkanı Ütebay, kaybettiği kongreden sonra tam dört sene partiye uğramadı, hiçbir çalışmamıza destek olmadı. Bugün Ütebay ve ekibi çok çok iyi partili olmuşlar, bizim haberimiz olmamış.”vallahi çok cahil kalmışız”  Partinin çalışan, emek veren ve alanlarda alınteri dökenler, Örüklü, Ütebay, Şahin gibilerinin yalan, yanlış iftiralarına kurban ediliyor. Bu feodal anlayışta olan arkadaşlarımız bir türlü evrimleşememişler.

Parti içinde egemenlere sırtını dayamışlar parti içi meseleleri ahbap çavuş ilişkisi içinde çözmeyi kafalarına koymuşlar. Hedefleri kim çok çalışır mücadele verirse karizmaları çizildiğini düşünerek bu örgüt emekçilerini kapının önüne koymayı çare edinmişler. Bay kelle avcıları, urgancılar, “sizler bu arkadaşlarımız kadar partili olabildiniz mi?”
Şimdi gelelim esas konuya… Meclis üyemiz Mustafa Usta’nın, ilçe başkanı Bülent Ütebay ve ekip arkadaşlarınca il disiplinine verilmesi tam bir rezilliktir, tam bir adaletsizliktir. Bu arkadaşımıza, yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı ödül verilmesi gerekirken disipline verilmesi, Sayın ilçe başkanımız ve yönetiminden çok AKP’lileri sevindirdi. Esenlerin CHP’ye muhalif olan ve olmayan gazetecilerine sorarsanız gerçekleri görürsünüz. Meclis çalışmalarını ve meclis üyelerini bizler takip ediyoruz. CHP’nin tek muhalefetinin sesinin kesilmek istendiğine şahit olanlardan birisiyim. Beyler unutmayın… Sizlerin seçilmesine en büyük desteği veren birisiyim ve bir gün olsun sizleri yalnız bırakmayan her meclis toplantınıza katılan birisiyim. Listeleri hazırlarken etrafımda pervane dönen sizler şimdi burnunuzdan kıl aldırmıyorsunuz. Dinleyeceksiniz ve yanlışlarınızı doğrularınızı söyleyecek birisi varsa o benim…
 
Soruyorum… Cevap verin…
1- Mustafa Usta, ismi geçen parseli mahkemeye taşıyan, yalnız bu parseli değil Esenlerde nerde bir yanlış varsa üstüne giden ve mahkemeye taşıyan Usta değil miydi? Meclis kürsüsünden kendi yazdığı yazılı metni dahi okuyamayan sizlerin açıklarınızı kapatan yine Usta, muhalefeti kurallarına göre yapan ve bedeller öderken şimdi kol kola olduğunuz ilçe başkanı ve saz ekibi neredeydi?
 2-AKP’li yandaşların rantını engellediği için darp edilen M.Usta’yı yalnız bırakan ve arkasında durmayanlar sizler gibi korkakların ve iş birlikçilerinin olduğunu belgeleyen birisiyim. Meclis üyesini darp ettirenlerle kol kola olan ve halen daha samimiyetleri çok ileride olan ilçe başkanı ve sayın " Şahin" soy ismini taşıyan kişiyi bilmeyen var mı?
3- AKP’nin 34 meclis üyesine karşı tek başına mücadele veren Mustafa Usta bu mücadeleyi verirken, ilçe başkanı ve yönetim kurulu ne iş yapıyordu? Hangi davaya koştular hangi olayda meclis üyelerine omuz verdiler.

4- 544 parsele itiraz eden Mustafa Usta, ama Usta'nın katılmadığı bir oturumda bu itirazın “imar komisyonu kararı ile reddedilmesini “oylayıp AKP'lilerle birlikte oybirliği ile kabul eden kararın alınmasında sayın Şahin ve Kılıç’ın imar mevzuatı konusunda bilgisizliklerinden AKP’lilerin kararlarına saygı göstererek oybirliği ile kabul ettikleri ortada. Sayın il yöneticisi Örüklü ve yandaşları SORUYORUM… Bundan siz il başkan yardımcısı olarak ve ilçe başkanının haberi var mıydı? Varsa o gün neden gereğini yapmadınız. Sayın il başkan yardımcısı, Sayın Kemal Şahin siz kimin adamısınız.Sayın Örüklü ve Kemal Şahin  Mustafa Usta yurt dışına giderken bu itiraz dilekçesinin AKP'liler tarafından yokluğu fırsat bilinerek getirilebileceğini size söylememişmiydi?Sizin bu konudan hiç haberiniz yok muydu?

5-Kentsel dönüşüm amaçlı kullanılması gereken 544 parseli oy birliği ile meclisten geçtikten sonra, uğraşan ve kendi imkânlarıyla mahkemeye taşıyan M.Usta’ya ilçe başkanı ve yönetimi destek olmayı bırakın köstek oldu mu olmadı mı?

6-Danıştay’a dava açan ve masrafları kendi cebinden ödeyen M.Usta. Dava devam ediyor,fakat  ilçe başkanının ve il yöneticisinin bu davanın devam ettiğinden  bile haberi yok.
7-Sayın Örüklü, Sayın Ütebay, Esenlr’in geleceğinin oylandığı performans raporları ve bütçe oylaması yapıldığında neden mecliste yoktunuz? Bu meseleler sizi ilgilendirmiyor mu yoksa başka bir iş mi var işin içinde?

İlçe başkanını gazetelere verdiği beyanda şunu söyledi: “Usta’nın böyle bir olayı mahkemeye taşıması, müdahil olması takdire şayandırHiç dava açmamış olsaydı bugün yaşananları yaşamazdık” ilçe başkanının bu açıklaması disiplin suçu değil mi? “Hiç dava açmamış olsaydı bugün yaşananları yaşamazdık” Siz bu sözden ne anladınız? Şimdi soruyoruz ve adalet diyoruz. Usta, diğer meclis üyeleri ve ilçe başkanı gibi “bana ne"deseydi ve dava açmasaydı siz bu davayı açacak mıydınız? Sayın Örüklü ve Ütebay Esenler tarihinde kaç davayı mahkemeye taşıdınız? Benim bildiğim AKP ve öncesi tek dava açan ve tek adam gibi muhalefet yapan Usta… Başka birisi varsa söyleyin, bizde bilelim.

Soruyoruz… Tüm bu gelişmeler yaşanırken il yönetiminden olan bir avukata Mustafa Usta ve Kemal Şahin vekâlet verdi. Avukata yalnız darp davası için değil, meclis üyeleri olarak yaptıkları tüm çalışmaları ve yargıya taşıdıkları tüm davaları takip etmek üzere vekalet verdiler.Vekaletle birlikte dosyaları da verdiler. Avukat ve ilçe başkanı, hatta il başkanı bu davayı takip etmişler mi? Avukat Usta’ya dava konusunda itiraz edelim diye bir şey söylemediğine ve davaları takip etmediğine göre suçlu kim?

İl başkanı bu davadan meclis üyelerimizden Mustafa Usta ve Yüksel Kılıç’ı benimde bulunduğum ortamda il başkanlığında kabul ediyor ve Usta’ya teşekkür ediyor, darp edildiği için ve kendilerine sahip çıkılmadığı için  parti adına özür diliyor. Bu ziyaretten rahatsız olan ilçe başkanı devreye girerek ayak oyunlarına başlıyor. Anladınız mı?”

Şimdi siz Esenler örgütünü, yerel gazetecileri ve geçmişi parlak siyasileri dinlemeden verilecek olan karara bizim saygı duyacağımızı bizden beklemeyin. Esenler’de dönen dolapları, geçmişten günümüze yapılanları bizden bir dinlerseniz iyi olur. Adalet, hak, hukuk… Elinsaf…  siyasi gelecek kaygıları olanlara biz prim vermeyiz. Emek en Yüce değer olduğuna göre emeğimizi gasp ettirmeyiz… Tüm bu olayların belgesi bizde, isteyenlerle, yüreği yetenlerle konuşmaya hazırım. Siz hazır mısınız? 


  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli
  • Cuma 37.3 ° / 22.9 ° Güneşli